RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kaisa Celius fra Trasop er valgt inn i sentralstyret til Rød Ungdom.
Kaisa Celius fra Trasop er valgt inn i sentralstyret til Rød Ungdom.

Ber om bilder av tatoveringer

Kaisa Celius fra Østensjø er nytt sentralstyremedlem i Rød Ungdom.

TRASOP: Kaisa Celius fra Trasop ble på helgens landsmøte i Rød Ungdom valgt til sentralstyremedlem i ungdomsorganisasjonen til Rødt. Celius og Rød Ungdom vil prioritere likelønnsaken i kommende periode, og krever at vårens lønnsoppgjør blir et likelønnsoppgjør.

– Til tross for mange løfter, skjer det lite med lønnsgapet mellom kvinner og menn, sier Celius.

– Regjeringen må legge tre milliarder i en likelønnspott for kvinner i offentlig sektor. I privat sektor må LO kreve minstelønnsgaranti på 90 % av industriarbeiderlønn for å heve lavtlønte kvinner, foreslår Celius.

Mamma fortjener likelønn!

På bakgrunn av dette starter Rød Ungdom sin likelønnskampanje «Mamma fortjener likelønn!». Organisasjonen oppfordrer ungdommer til å ta en tatovering Rød Ungdom deler ut med kravet, ta et bilde av den og sende den inn til http://likelonn.sosialisme.no.

– Siden vi startet kampanjen denne helgen har vi allerede fått inn over 100 bilder av ungdommer som krever et ordentlig likelønnsløft, sier Celius.

Lærling

Kaisa Celius 20 år gammel og er elektrikerlæling i Lefdal instalasjon. Hun har tidligere vært landsstyretmedlem i Rød Ungdom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere