RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber om hjelp til nye søppelkasser


Bjørn Martinsen forteller at søppelet flyter langs turveien på Bjørndal etter at Friluftsetaten fjernet søppeldunken.
Bjørn Martinsen forteller at søppelet flyter langs turveien på Bjørndal etter at Friluftsetaten fjernet søppeldunken. Foto: Foto: Ivar Brynildsen
Hundeeiere på Bjørndal håper nå at Bjørndal Boligsammenslutning vil ta tak i forsøplingen som har oppstått etter at Friluftsetaten fjerne en søppelkasse langs en gangvei.

BJØRNDAL: Nordstrands Blad har i flere artikler den siste tiden fortalt om Friluftsetaten som nå fjerner søppeldunker langs turveier for å spare penger og miljøet. Begrunnelsen er at de ser at behovet ikke er like stort i områder hvor folk går gjennom.

Kaster søppel

På Bjørndal ble søppeldunken langs Slimeveien mellom Granbergstubben og Nyjordstubben fjernet for noen uker siden, og nå forteller Bjørn Martinsen at det flyter søppel der.

– Folk fortsetter bare å kaste søppel hvor dunken sto, det ligger masse plast der og langs denne og andre gangveier henger det hundemøkkposer fra trærne, sier han.

Må finne andre løsninger

Nå vil han ta opp saken med Bjørndal Boligsammenslutning (BBS) med håp om at de vil finne en løsning.

– Jeg ser Friluftsetatens behov for å rasjonalisere, men da må de finne andre løsninger enn bare å fjerne søppelkassene. Det er særlig hundeeiere som har behov for dette og resultatet av fjerningen er at søppelet bare blir liggende, sier Ole Søberg som sitter i styret i BBS.

Han er ikke uten videre positiv til at BBS skal sette opp egne søppelkasser.

– Vi har ikke noe system for tømming og dette må bli opp til hvert enkelt borettslag eller huseierforening. Det som vil være naturlig for oss er å ta et engasjement i forhold til Friluftsetaten. Vi får ta en diskusjon på dette, sier han til Nordstrands Blad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere