*Nettavisen* Nyheter.

Ber om kjøp av Solkroken

Foreldre-representant Per Hagen var ba i vår innstendig om fortsatt drift av Solkroken barnehage. Dersom Oslo kommune sier ja, får de ønsket oppfylt. ARKIVFOTO

Vil sikre seg barnehagen.

RØA: Foreldre til barn i Solkroken barnehage, reagerte i vår da det kom signaler om at det kommunale engasjementet i barnehagen gikk mot slutten. Solkroken barnehage eies av Røa Kvinne- og familielag. Neste år går leieavtalen ut. Foreldrene ba derfor om at forkjøpsretten ble brukt. Dermed kunne videre drift av den populære barnehagen opprettholdes. Etter et vedtak i bydelsutvalget, har bydelsdirektør Vidar Haukeland bedt Byrådsavdelingen for kultur og utdanning om å bruke forkjøpsretten til barnehagen. Dermed kan det gå mot fortsatt drift av den populære barnehagen.

– Stort behov

Haukeland mener det er stort behov for barnehageplasser sentralt på Røa. Han peker på at de kommunale og private barnehagene i området ikke klarer å dekke etterspørselen. Den store utbyggingen på Røa trekkes også frem.

– I tillegg er det stadig utskiftning av beboere i den gamle villabebyggelsen mellom Vækerøveien, Sørkedalsveien og Lysakerelven, skriver Haukeland i brevet.

Godkjenning for 30 barn

I vår slet Tommleplassen barnehage med å få godkjenning for 30 barn. I sommer var bydelen på befaring i barnehagen. Det ble fattet et vedtak om at 30 barn kunne huses i barnehagen når rømningsvei fra andre etasje var etablert. Dermed gjenstår det kun bygningstekniske detaljer før Tommleplassen kan ta i mot flere barn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.