*Nettavisen* Nyheter.

Ber om mer penger til Romsås bibliotek

(F.v.) Trine Skarvang (Frp) sitter både i BU og i Oslo bystyre, men tror ikke hun klarer å påvirke bystyret så mye at de vil gi penger til biblioteket.

Bydel Grorud ber byrådet bevilge enda mer penger til Romsås bibliotek. Nå krysses fingre og tær på at budsjettet blir nettopp slik.

BYDEL GRORUD: Når det gjelder Romsås bibliotek bryr ikke bydelspolitikerne seg om de er røde eller blå. De er alle enige om at det bør satses på biblioteket. Åpningstidene bør utvides, sommeråpent er viktig, det bør være plass til arrangementer og utvalget av bøker må bli bedre. Nå ber bydelsutvalget (BU) om mer penger til biblioteket i byrådets budsjett.

Vil ta saken videre

Byrådet av Høyre og Frp har så langt ikke bevilget noe penger til en satsning som bydelsutvalget peker på. Trine Skarvang (Frp) toner ned sin egen påvirkningskraft overfor eget byrådsparti. Hun sitter både i BU og i Oslo bystyre.

Jeg ser ikke på meg selv som en stor og viktig nok person til at jeg klarer å påvirke bystyret så mye at de vil gi penger til biblioteket, sier Trine Skarvang (Frp).

Selv om jeg ser muligheten som relativt liten for meg alene, så skal jeg ta opp saken der jeg kan, forsikrer hun .

Ifølge Grorud bydelsutvalg koster det 350 000 kroner å ha de åpningstidene biblioteket har i dag. Pengene stammer fra den statlig-kommunale groruddalssatsningen.

Det er ingen tvil om at det trengs en satsning og flere midler til Romsås bibliotek. Brukerne av biblioteket har gått fra 16 300 til 43 600, og det er jo over det dobbelte, sa Kim Raubakken (H) i BU-møtet.

Har ikke bestemt seg

Det er Venstre som blir tungen på vektskålen i forhold til Oslo-budsjettet 2009. Ola Elvestuen (V) forteller at partiet ikke har kommet til noen konklusjoner enda, men at ønsket om flere midler til Romsås bibliotek skal tas med i forhandlingene som et innspill.

Venstre sørget jo for at Romsås bibliotek ble etablert og det økende brukertallet viser jo at dette var riktig, sier Elvestuen.

Han kan ikke si noe om hvordan Venstre ønsker å prioritere i neste års budsjett.

Men vi er veldig opptatt av Romsås bibliotek, og andre bibliotek i byen, ytrer han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.