RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber om mer politi


Jens E. Lange i Grünerløkka Frp. ARKIVFOTO
Jens E. Lange i Grünerløkka Frp. ARKIVFOTO
Frp og resten av bydelsutvalget ber om styrket innsats med patruljerende politi på Grünerløkka. Dopsalget har i følge naboer tatt seg opp igjen.

GRÜNERLØKKA: Det var under forrige bydelsutvalgsmøte at Frp fremmet et forslag til uttalelse, som resten av politikerne ga sin tilslutning til. Det er bekymring for at dopsalget nå tar seg opp igjen etter at vekterne forsvant.

Sender uttalelse

Vekterordningen med patruljerende vektere for å forebygge kriminell aktivitet på Grünerløkka ble nylig avviklet. Politiet skal nå sikre at uteområdene er trygge. Men Grünerløkka Frp er ikke fornøyd med tingenes tilstand.

– Etter at vekterordningen er avslutta har imidlertid også politiets tilstedeværelse avtatt, og narkolangerne har igjen begynt sin virksomhet, skriver Jens E. Lange i uttalelsen.

At langerne nå er tilbake igjen i området, er ingen «bombe» for Ole Hedemann i beboeraksjonen på Grünerløkka.

– Det er mindre enn i fjor sommer, men mer enn da vekterne var der. Vi har vært ute og sett og bruker øynene våre. Det virker som det er ganske rolig i områdene rundt Korsgata, Seilduksgata og øvre deler av Markveien. Det er ganske mye nederst i Søndre gate og Thorvald Meyers gate. Mange av de samme går igjen, sier han.

Tatt etter tips

Han forklarer dette med lite tilstedeværelse av politi på kveldstid. Nylig ble 11 langere pågrepet av politiet på en kafé i Jens Bjelkes gate etter tips fra beboeraksjonen.

– Vi skulle gjerne hatt mer politi på kveldstid, sier Hedemann.

I uttalelsen til Frp, som BU støtter, ber man justisminister Knut Storberget og Oslo-politiet om styrking av innsatsen med patruljerende politi på Løkka.

– Politiet har uttalt at de mener patruljerende politi har bedre effekt enn vektere, noe alle kan si seg enig i. De har jo også muligheten til å gripe inn der det skjer kriminalitet og også pågripe de kriminelle, skriver Lange i brevet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere