RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber om trygg julemåned


MYE PENGER: Stasjonssjef Gro Smedsrud oppfordrer folk til å være litt ekstra forsiktig når de tar ut penger i bank eller på postkontor.
MYE PENGER: Stasjonssjef Gro Smedsrud oppfordrer folk til å være litt ekstra forsiktig når de tar ut penger i bank eller på postkontor.
Vold, svindlere og høy promille. Gro Smedsrud på Manglerud politistasjon advarer mot farene i førjulstiden.

MANGLERUD POLITIDISTRIKT: – Skal det bli en trygg måned, må vi alle gjøre vårt for å få det til, sier stasjonssjef Gro Smedsrud på Manglerud politistasjon.



– Vi må ha et ekstra fokus nå i ukene frem mot jul, og det trenger vi bistand til, og alle må gjøre sitt.

Ikke noen måned i året er det så mye penger i omløp som det er nå.

– Og det vet de med uærlige hensikter, sier stasjonssjefen.

– Vær ekstra forsiktig når dere tar ut penger. Skjul pin-kode, og ikke vis frem penger når de blir tatt ut i bank eller på postkontor. Vi vet at mange eldre spesielt tar ut større pengebeløp til gaver. Da kan det være lurt å ha med seg noen. Og de ansatte må være litt mer diskret når de teller opp penger.

Ikke åpne døren

Stasjonssjefen minner igjen om hvor viktig det er å ikke åpne døren for ukjente. Pårørende bør ta en prat med de eldre og formane dem til forsiktighet når det ringer på døren. Hjemmehjelpen er kanskje ikke den som skal komme inn og gjøre jobben sin.

Vi er også inne i den tiden da det er mest vold i hjemmene. Her kan vi som nabo kanskje avverge brutalitet.

Ring politiet om det er høylydt krangling, oppfordrer Smedsrud.

– Så får vi avgjøre om det er aktuelt å gripe inn.

Promille

Julebord og samling av venner medfører ofte mer alkohol enn vanlig.

– Det kan slå ut å mange måter. Vi oppfører oss annerledes med alkohol i blodet, og den er der en god stund. Noe å tenke på når vi for eksempel har vært ute på fredagskvelden og skal på handel lørdag formiddag. Vi vil ha meget hyppige kontroller nå! Og vi vil være ute på distriktets serveringssteder for å sjekke oversjenking.

Snokere

– Kort sagt - vi må være mer forsiktig og oppmerksomme nå enn ellers. Det er nok av de som snoker og benytter anledningen når vi er uoppmerksomme. Det kan være ute på gaten, i kjøpesenteret, på buss og bane, kort sagt - over alt. Men er vi litt mer påpasselige, kan vi kanskje gjøre de små ting som kan være nok til å avverge lite hyggelige opplevelser nå i tiden før jul, sier stasjonssjef Gro Smedsrud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere