*Nettavisen* Nyheter.

Ber politiet forby gateparkering

TRAFIKKTILTAK: Mads Lindahl (Ap), leder av Trafikkutvalget i Østensjø, mener parkeringsforbud på deler av Otto Sogns vei (bildet) og Oppsalveien vil bedre trafikksikkerheten og fremkommeligheten. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Østensjø bydelsutvalg vil ha mindre parkering i trange veier på Oppsal og Manglerud.

Klikk på bildet for å forstørre.

POSITIV: Oppsalbeboer Børre Lindal synes forslaget om parkeringsforbud her i Oppsalveien er fornuftig. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

OPPSAL/MANGLERUD: Mandag denne uken bestemte Østensjø bydelsutvalg (BU) seg for at de vil be Politiet om å vurdere parkeringsforbud i to lokale veier.

Vil ha forbud i Oppsalveien

I Oppsalveien ønsker BU forbud mot parkering på hele strekningen mellom Østmarkveien og Oppsal terrasse.

Dette foreslås for å styrke trafikksikkerheten, fremkommeligheten og gjøre trafikkbildet mer oversiktlig.

LES OGSÅ: Vil forby gateparkering

Åpne felter i Otto Sognsvei

I Otto Sognsvei på Manglerud/Rognerud ønsker de parkeringsforbud på deler av strekningen mellom Rugveien og Wetlesens vei, slik at det blir åpne felter der møtende biler lettere kan passere hverandre.

Også her er begrunnelsen trafikksikkerhets- og fremkommelighetshensyn.

Vil gjerne ha flere innspill

Mads Lindahl (Ap), leder av Trafikkutvalget i Østensjø, sier henvendelser fra beboere er grunnen til forslagene om parkeringsforbud.

– Trafikkutvalget skal legge frem en trafikkplan til høring til sommeren. Vi er glade for de innspillene til trafikktiltak vi hittil har fått, og vil gjerne ha flere, sier Lindahl.

– I disse dager sender vi ut informasjon til FAU’er, råd og velforeninger, men du finner også kontaktinformasjon på bydelens nettside, sier Lindahl.

Han opplyser at Trafikkutvalget i januar neste år skal ha et åpent møte for å komme i dialog med innbyggerne.

– Økende biltrafikk er en utfordring for både trafikksikkerhet og bomiljø. Trafikkutvalgets misjon er å ivareta et godt bomiljø og utfordringene for en bydel i sterk vekst, sier Lindahl.

Bydelen ønsker å redusere trafikkveksten med bil, og øke kollektiv- og sykkelandelen. Hensikten er å redusere ulempene som den økende biltrafikken fører med seg, for å bevare de gode bomiljøene bydelen er kjent for.

– Fornuftig forslag

Børre Lindal, som Nordstrands Blad treffer tilfeldig i Oppsalveien, synes parkeringsforbud høres fornuftig ut.

– Jeg har selv ringt bydelen om Oppsalveien. Parkerte biler sperrer trafikken og om vinteren er det ufremkommelig her, påpeker han.

LES OGSÅ:

Åpner for bom i Oppsalveien

Vil ha bom i Oppsalveien

Vil stenge vei og ha nytt sykkelfelt på Oppsal

– Oppsalveien er ikke eksepsjonelt farlig

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.