*Nettavisen* Nyheter.

Ber politikerne komme på banen om Sæterkrysset

GRØNT-ENTUSIAST: Markedsansvarlig Maria Louise Rognerud i Sæter Senterforening vil ha flere på banen for å påvirke avgjørelsen om kryssløsning på Sæter. Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

Optimismen er større en på lenge i Sæter Senterforening. Nå håper de lokalpolitikerne vil engasjere seg for å få til en god kryssløsning.

SÆTER: – Jeg savner et lokalpolitisk engasjement i saken, før kryssløsningen er endelig avgjort, sier Maria Louise Rognerud som er markedsansvarlig i Sæter Senterforening.Plan og bygningsetaten (PBE) er nå i ferd med å innstille på ett av tre alternative kryssløsninger som skal sendes videre til politisk behandling i byutviklingskomiteen.

Grønt mot grått

Rognerud håper nå lokalpolitikere, foreninger og andre interesserte engasjerer seg i saken, slik at man får den beste mulige løsningen for Sæterkrysset.

LES OGSÅ: Prioriterer sykkel

– Forskjellen mellom forslagene er ikke så stor, men senterforeningen ønsker et mykere miljø med mye grønt og ikke grått som i samferdselsetatens forslag. Hva hadde Bygdøy Allé vært uten trær? spør Rognerud.

– Sæter er et viktig samlingspunkt på Nordstrand, det var mye trær og grønt her før, de siste årene har det blitt mer og mer betong. Krysset skal legge grunnlaget for at Sæter blir et godt miljø og være i, sier hun.

LES FLERE SAKER OM BOLIG I OSLO HER, OG SØK BLANT BOLIGENE SOM ER TIL SALGS

Forsiktig optimisme

De næringsdrivende på Sæter har vært bekymret for fremtiden på grunn av treg framdrift i detaljreguleringen, som har pågått siden 2004.

– Jeg tror mange har gitt opp håpet for lenge siden, men nå har det snudd litt, med Esso-rivingen og mer informasjon er optimismen større enn noensinne. Vi begynner å nærme oss, selv om det har tatt lang tid, sier Maria Louise Rognerud og legger til at en ny livsstilsbutikk er på tur inn i lokalene hvor Apropos holdt til og et nytt serveringssted skal etableres ved siden av apoteket og Jernia.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.