Ber Rustad IL rydde opp i gamle synder

BEKLAGELIG: Amund Kveim ser med undring og beklagelse på utspillet om å bruke banedekke-pengene på annet formål.

BEKLAGELIG: Amund Kveim ser med undring og beklagelse på utspillet om å bruke banedekke-pengene på annet formål. Foto: ARKIVFOTO

Østensjøvannets Venner synes det er beklagelig at fotballgruppa til Rustad IL vil bruke banedekke-pengene på annet formål.

RUSTAD: Fotballgruppa til Rustad IL ønsker å bruke 2,5 millioner kroner tiltenkt nytt, miljøvennlig banedekke på et annet formål, ettersom kunstgressbanene på Rustad uansett må oppgraderes om få år. Dette liker ikke Østensjøvannets Venner, som mener granulatene fra kunstgressbanen forurenser Østensjøområdet Miljøpark når det måkes her om vinteren.LES OGSÅ: Vil utsette miljøtiltak på Rustadfeltet

– Dersom det foreslås å benytte pengene til idrettsformål et annet sted vil jeg vurdere det å være i strid med forutsetningene for bevilgningen, sier Amund Kveim, leder i Østensjøvannets Venner.

– Rustad IL driver verdifullt arbeid for barn og unge, men det er med undring og beklagelse jeg registrerer klubbens manglende forståelse for at også idretten må tilpasse seg miljøkrav og rydde opp i gamle synder, sier Kveim.

Uheldig forurensning

– Ved anlegget av kunstgressbanen ble det dessverre benyttet innfyllingsgranulat som kan være skadelig i naturen. Gjennom ulovlig vinterbrøyting er granulat ført ut i terrenget rundt banen, og er nå vanskelig å få fjernet uten å sanere hele området, sier Kveim.

– Dette har ført til både restriksjoner i vinterdrift og til en uheldig forurensningssituasjon i området, sier Kveim.

– Både de kommunale etatene og bystyret har erkjent dette, og det er bevilget penger for å løse miljøproblemet, sier Kveim.

– Dersom midlene mot formodning skulle fristilles fra sitt opprinnelige formål, har vi ellers nok av andre miljøutfordringer i Østensjøområdet Miljøpark de kan benyttes til, sier Kveim.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag