Gå til sidens hovedinnhold

Ber Ruter undersøke strømproblemet

Byråd Jøran Kallmyr avviser at byrådet har neglisjert vedlikeholdet, men er klar for å redegjøre om strømtrøbbelet til samferdselskomiteen.

OSLO: Etter det Kallmyr har fått vite, skyldtes strømstansen mandag en koblingsfeil. Byråden har bedt Ruter svare på om det dreier seg om en systematisk feil som kan gjenta seg i fremtiden. Eller om det skyldes en rutinesvikt.

– Så langt tyder ingenting på at vi har en alvorlig systemfeil, sier samferdselsbyråden til Lokalavisen.

Skal redegjøre

Byråden vil ikke konkludere på at t-banen har et vedvarende strømproblem. Men dette skal Ruter nå finne ut av.

– Jeg har bedt Ruter om en redegjørelse, slik at vi får alle svar på bordet. Redegjørelsen vil bli oversendt til miljø- og samferdselskomiteen, sier Kallmyr.

På spørsmål om t-banen sliter med gammel og utslitt infrastruktur, i form av gammelt strømustyr fra 60-tallet, svarer Kallmyr slik.

– Det blir å spekulere, men vi har et vedlikeholdsetterslep fortsatt og det er endel gammelt materiell som må skiftes ut, innrømmer han.

Slike konkrete spørsmål er det såkalt Investeringsforum som gir svar på, opplyser byråden. Han avviser klart at det ikke blir investert i infrastruktur.

– Det ligger penger i Oslopakke 3 og kommunens eget budsjett. T-banedriften har et stort budsjett.

– Hva skal skiftes ut?

– Det er opp til Investeringsforum og det er sjelden jeg legger meg opp i faglige prioriteringer. 300 millioner ligger i Oslopakke 3. Vi skal oppgradere Lambertseterbanen og fellestunnelen. Vi konsentrerer pengene på å skifte ut gammelt utstyr nå, fremfor å investere i nye ting, sier han.

– Noen vil si du bør feie for egen dør, før du går ut og kritiserer NSB og staten?

– Jeg har aldri sagt vi er perfekte. Vi har gjort endel av de grepene som toget nå sliter med. Togene har strømstans daglig, det har ikke vi. Det er typisk SV å prøve å unnskylde regjeringens dårlige politikk, sier Frp-byråden.

Reklame

Lansert i dag: Dette er det eneste stedet du får tak i Ultraboost 21