RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Motstand: Knut Chr. Hallan i Folkeaksjonen mot giftdumping ber nå Statsminister Jens Stoltenberg ta tak i deponisaken.
Arkivfoto: Øystein Dahl Johansen
Motstand: Knut Chr. Hallan i Folkeaksjonen mot giftdumping ber nå Statsminister Jens Stoltenberg ta tak i deponisaken. Arkivfoto: Øystein Dahl Johansen

Ber Stoltenberg gripe inn

Folkeaksjonen mot Giftdumping ber nå Statsministeren ta tak i deponisaken.

Malmøykalven: Vi krever nå at Jens Stoltenberg (Ap) griper inn. Det brede lag av folket kan ikke finne seg i å leve med usikkerheten rundt prosjekt Ren Oslofjord. Prosjektet er et eksperiment som er irreversibelt og som ikke kan gjøres om igjen om det viser seg å gå galt, sier Knut Chr. Hallan fra Ulvøya som er leder for Folkeaksjonen mot Giftdumping.

Ikke for sent å snu

I et tosiders brev ber Folkeaksjonen Statsministeren om å ta tak deponisaken og gjennomføre de undersøkelser som må til for å få klare svar i saken.

Folk flest tror at vi enten har klart å stoppe dem eller så tror de prosjektet er ferdig. Sannheten er at bare en fjerdedel av det giftholdige slammet er dumpet og at deponeringstiden på 16 til 18 måneder allerede er brukt opp. Det er altså ikke for sent å snu, sier Hallan.

Store avvik

Et av kravene Folkeaksjonen nå stiller til Statsministeren, og som samtlige miljøorganisasjoner i Norge stiller seg bak, er at man gjennomfører volumberegninger av mengden slam som ligger i deponiet. Det Norske Veritas har på oppdrag fra Statens forurensningstilsyn (SFT) konkludert med at en slik undersøkelse innebærer stor usikkerhetsmomenter.

Folkeaksjonen mot giftdumping mener likevel at det bør gjennomføres en slik undersøkelse fordi spriket mellom påstandene om hvor mye slam som er på avveie er så store. Oslo Havn og SFT hevder at mellom ti og 40 kubikkmeter slam har spredd seg fra deponiet, mens deponimotstanderne hevder at et stede mellom 35 000 og 75 000 kubikkmeter giftholdig slam er på avveie.

Vi ønsker at de skal påvise at slammet ligger i deponiet før de pumper ned mer, jeg håper at Stoltenberg nå vil ta tak i saken, sier Hallan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere