Berg er NIFs nye sjef

Nordstrands nye trener, Bendik Berg (38), i prat med spillerne etter treningskampen mot Postenliga-laget Stabæk sist tirsdag. Gjengen fra Bærum vant oppgjøret i Nordstrandhallen 39–27.

Nordstrands nye trener, Bendik Berg (38), i prat med spillerne etter treningskampen mot Postenliga-laget Stabæk sist tirsdag. Gjengen fra Bærum vant oppgjøret i Nordstrandhallen 39–27. Foto: Foto: Arild Jacobsen

Han er kanskje ukjent for mange i Håndball-Norge. Men Bendik Berg (38) er treneren som skal føre storheten Nordstrand tilbake mot toppen.

NORDSTRAND: Etter 37 år på toppnivå, rykket Nordstrand ned fra Postenligaen forrige sesong.

Del på Facebook

Ut gikk trener Sigvald Andreassen – og inn kom Bendik Berg fra Askim.

Vi treffer 1.-divisjonslagets nye sjef ute på parketten i Nordstrandhallen.

Et ungt NIF har nettopp tapt 27–39 mot Postenliga-klubben Stabæk i oppkjøringens første treningskamp.

– Gleder meg

Et 12-målstap selv tre måneder før seriestart er aldri hyggelig, men Berg klarer ikke å skjule at han er stolt over å være på plass i en av Norges mest tradisjonsrike håndballklubber.

– Det føles bra og riktig å være her. Vi har fin og ung spillergruppe, som er treningsvillige, og den har masse potensial. For en trener, er det spennende, sier Bendik Berg.

38-åringen var assistenttrener under Michael Bech Rehnquist i BSK/NIF forrige sesong, men nå er det NIFs damer som gjelder.

– Du tar over en tradisjonsrik klubb. Merker du presset?

– Nei, det gjør jeg ikke. Jeg er trygg på meg selv, for jeg vet jeg kan håndball. At Nordstrand har et sterkt merkenavn, er morsomt, men det viktigste for meg er spillergruppa. Så langt har jeg fått et veldig godt inntrykk av klubben.

Prater ikke opprykk

– Går dere for direkte opprykk til Postenligaen?

– Vi har ikke satt oss en målsetting ennå, det er litt tidlig. Nå fokuserer jeg på å kartlegge spillerne, ha gode treninger og at alle i troppen skal bli kjent med hverandre.

– Det er utvikling som står i fokus nå. Men før seriestart skal vi selvfølgelig ha en målsetting klar – og den skal være tydelig, forsikrer Berg.

Før kommende sesong i 1. divisjon, har Nordstrand forsterket laget med Nerma Pandza (22) og Marte Holand Pettersen (19).

I tillegg har noen juniorspillere blitt tatt opp i A-lagstroppen.

– Vi fornøyde med troppen vår, og vi kommer ikke til å ta inn flere nå, sier NIF-treneren.

– Masse fart

– Hvordan vil du at NIF skal framstå kommende sesong?


– Med mye fart, det skal gå raskt unna med oss. Jentene skal være godt trent, og målet er å få fram ulike spillertyper, så vi kan spille variert både offensivt og defensivt, sier Berg, som ved siden av treneryrket, jobber som ungdomsskolelærer i Askim.

I tillegg har 38-åringen studert samfunnsfag ved Universitetet i Oslo.

– Hvordan vil du karakterisere deg selv som leder?

– Jeg er nøye og detaljorientert. Jeg er en relativt rolig fyr, som hele tiden er opptatt av å utvikle meg som trener. Jeg søker alltid ny kunnskap.

Berg debuterte som trener allerede som 18-åring, men karrieren startet lenge før det.

– Da jeg var 13, tok jeg opp kampene til det svenske landslaget, analyserte og skrev om det jeg så. Jeg har alltid vært veldig opptatt av faget håndball, ler NIF-treneren.

– Regner med at du gleder deg til en ny sesong?

– Gjett om jeg gjør, smiler Bendik Berg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.