Berg gir seg etter NM-sølv

LEGGER OPP: Anette Berg har vunnet tre NM-gull før søndagens finale. Nå skal hun prioritere familien. Søndag var det siste gang hun ledet laget. Foto: Arild Jacobsen

LEGGER OPP: Anette Berg har vunnet tre NM-gull før søndagens finale. Nå skal hun prioritere familien. Søndag var det siste gang hun ledet laget. Foto: Arild Jacobsen

En lang og fin karriere er over for Anette Berg i Holmlia. Nå legger hun opp med NM-sølv som siste bragd på innebandybanen.

EKEBERGHALLEN: – Det er vemodig å legge opp. Jeg er en Holmlia-jente som har spilt fotball, håndball og innebandy hele livet, sier Anette Berg som har drevet med lagidrett siden hun var sju år gammel.– Jeg kommer til å savne det sosiale og det å presse seg på trening og kamp. Men jeg har en familie som krever mye tid, sier hun.

LES OGSÅ: Glede og tårer for kaptein Berg

– Nedtur å tape

Under søndagens finale mot Slevik startet kaptein Berg og Holmlia bra, og ledet 1-0 etter mål fra Camilla Vike til første pause.
Men i andre omgang snur gjestene fra Østfold kampen, og går opp til 3-1 ledelse åtte minutter ut i omgangen.

Grethe Lunde laget spenning i kampen tre minutter før pausen, men bare 30 sekunder før pausen økte Slevik ledelsen, noe som gjorde at laget gikk til pause med en dårlig følelse.

– Vi var uheldig som slapp inn det målet rett før pausen. Men Slevik ville mer i dag. Vi er ikke til stede under andre omgangen. Jeg skulle ønske vi kunne tatt mer vare på ballen. Men all ære til Slevik. Totalt sett var det fortjent, sier trener Øyvind Lunde-Bergersen.

I siste periode økte Slevik ledelsen etter to minutter, før Yvonne Ming banket inn Holmlias siste mål etter sju minutter.

Selv om Holmlia hadde et massiv press mot slutten, holdt det bare til sølv.

– Dette er en stor nedtur. Jeg hater å tape. Det sitter i ryggraden, sier Anette Berg, som har tre NM-gull fra før.

LES OGSÅ: Tunets gulljenter spratt champagnen

Kommer sterkere tilbake

Etter kampen samlet laget seg for å spise middag. Kaptein Anette Berg tror laget vil gjøre det bra neste år.

– Dette tapet sitter noen timer. Men i morgen er det glemt, men det er uansett ikke greit. Jeg tror Holmlia vil gjøre det bra også neste år, sier Anette Berg.

LES OGSÅ: Sveiva med blackout i finalen

Treneren har også en kabal å legge med tanke til neste år.

– Nå skal vi ta påskeferie. Så skal vi samles og telle opp hvem som er med neste år, sier Øyvind Lunde-Bergersen.

PS: Før kampen mottok Holmlia «Fair play-prisen».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.