Berg-og-dal-bandet

Oddgeir Kristensen, Runar Gudnason og Bård Aasen Lødemel har opplevd både opp-og nedturer med Side Brok. FOTO: ERIK AAVATSMARK

Oddgeir Kristensen, Runar Gudnason og Bård Aasen Lødemel har opplevd både opp-og nedturer med Side Brok. FOTO: ERIK AAVATSMARK

Side Broks debutplate tok anmelderne med storm i 2004. Siden har det vært mest flau bris, men nå ser bandet fram til å glede fansen live igjen.

Sagene: - Jeg forelska meg i denne bydelen for lenge siden. Nå har jeg endelig flytta hit, sier Oddgeir Kristensen fra plateaktuelle Side Brok.

Han sitter på stamkafeen La Casa på Sagene, et lite steinkast fra leiligheten han flytta inn i sammen med kjæresten i fjor.

- Jeg skjønte at jeg hadde havnet på rett plass da jeg var innom den lokale vedsjappa og fikk sitte på med eieren hjem etter å ha kjøpt bare én vedsekk, ler den blide sunnmøringen.

Fra topp til flopp

I 2004 var Side Brok på alles lepper. Med singelen "1, 2, 3 fyra!" og plata "Høge Brelle", kunne verken plateanmelderne eller publikum få nok av gutta som rappet på nynorsk. De siste åra har de derimot fått tåle hard medfart, spesielt for andreplata "Kar Me Kjøme Frå", men også for "Ekte Menn", som ble sluppet 11. mai i år.

- Vi prøver febrilsk å bli kvitt linken til oss som bygderapperne og Esso-rånerne. Nå er vi nesten like kjent for å floppe totalt med andreskiva som for suksessen med den første. Vi tok oss veldig nær av det den gangen, etter alt vi hadde satset av tid og penger.

At de også har fått blanda kritikker for tredjeplata, er lettere å takle.

- Det har vi etter hvert blitt godt vant med. Vi vil fortsatt gjøre det vi kan og holde en god stil.

Selv synes han at den nyeste plata er Side Broks beste, han gleder seg til å framføre sangene derfra live.

- "Ekte Menn" er en slags versjon 3.0 av Side Brok, og den klart beste plata vi har laget. Nå er vi dessuten fast sju personer som skal spille sammen på konsertene. Det gir mye rom for improvisasjon og lek, sier Kristensen ivrig.

Kloke kara

Nettopp lek er et viktig stikkord for gutta i Side Brok.

- Jeg skjønner ideen om nachspielet som gikk for langt, men hadde vi ikke vært dønn seriøse, ville vi aldri satt oss så mye i gjeld for å kunne fortsette med det vi driver med.

Midt oppe i all lekinga har Side Brok også blitt mer voksne. Mye takket være de siste åras berg-og-dal-bane.

- Prosessen fra å være popstjerne og få masse hyre til å være en flopp har gjort oss ganske mye klokere og i stand til å tåle medfart. Dessuten hjelper det godt at ingen av oss er selvhøytidelige, det er viktig ikke å ta seg selv så alvorlig. Det er nesten så det grenser til fravær av selvrespekt, fleiper Kristensen og siterer en av bandkumpanene:

- Det var som Bård sa: "Jeg håper i det minste vi ikke er kjedelige". Det er det verste som finnes.

Aldri fred å få

Og Kristensen kan love at Side Brok vil holde på så lenge trekløveret synes det er gøy. Selv om planene ikke er helt spikra ennå, lover han at et gjensyn med oslofansen er rett rundt hjørnet.

- Vi skal lage ny skive også, men akkurat nå vil vi bare spille konserter. Så lenge vi klarer å glede andre, blir det aldri fred å få. Det er dette vi elsker over alt på jord, sier han.

Jeg forelsket meg i Sagene for lenge siden

Oddgeir Kristensen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.