*Nettavisen* Nyheter.

Berg videregående kan bli grunnskole

Kanskje blir Berg vgs i fremtiden grunnskole? Foto: ARKIVFOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

– En eventuell relokalisering av Berg vgs. gir rom for nytenking - Blant annet er både Universitetet og Forskningsparken i nærområdet, sier Venstres bystyremedlem Kjell Veivåg.

NORDRE AKER: Bystyrets kultur- og utdanningskomité har nå behandlet skolebehovsplanen. Fra vedtakene heter det blant annet: «Byrådet bes iverksette tiltak som på kort sikt kan løse kapasitetsproblemene på Ullevål skole, samtidig som det utredes en mer permanent løsning, herunder etablering av en ny grunnskole. I den forbindelse vurderes det om Berg videregående skole kan relokaliseres, slik at det skoleanlegget kan tas i bruk som grunnskole.»

– Kanskje raskere løsning

– Tomten i Claus Borchs vei er også et alternativ for en ny grunnskole i Nordre Aker vest. Likevel, selve tomteutformingen gjør at kultur- og utdanningskomitéen nå tenker enda flere alternativer, og foreslår at Byrådet også utreder Berg vgs. som mulig ny grunnskole. Det vil jo kanskje også bety den raskeste løsningen for å få en ny grunnskole på plass vest i bydelen, sier nestleder av bystyrets komité, Kjell Veivåg (V).

Åpner for nytenking

– Og en eventell relokalisering av Berg vgs. kan kanksje være starten på helt nye tanker rundt fremtidens Berg vgs. - både Universitet og Forskningsparken er i nærområdet, sier Veivåg og viser også til pågående planene som nå foreligger om et felles byggeprosjekt for Ullern videregående skole og Oslo Cancer Cluster.

Permanent på Engebråten

Ellers har komiteen bedt byrådet legge frem plan om hvordan brakkene på Engebråten best mulig kan erstattes med permanente bygg, slik Kjell Veivåg har fortalt om til Nab.no tidligere.

Og utredningen av Ullevålsallétomta går også sin gang.

Foreldreaksjonen fornøyd

Foreldreaksjonen, ved FAU-leder Erik Skei på Grefsen, er godt fornøyd med komitébehandlingen.

- Dette er to veldig gode nyheter. For det første komitéens enstemmige vedtak om en ny grunnskole vest i Nordre Aker. Dersom en relokalisering av Berg vgs kan åpne for et samarbeid med Universitetet eller forskningsmiljøet i næringslivet, er det utvilsomt et spennende tilleggselement. Uansett må alle steiner snus raskt slik at man kan lande på en endelig lokalisering av grunnskolen. Dernest er det bare å juble over vedtaket om at brakkene på Engebråten skal erstattes av permanente bygg. Det er en seier, sier en fornøyd Skei.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag