*Nettavisen* Nyheter.

Berge(t) sin 11. seier

Før helgen hadde Stig Andre Berge allerede vunnet Oslo Open ti ganger, men 22-åringen hvilte ikke på matta av den grunn.

Ammerud: I den første kampen møtte Stig Andre Berge Erik Bakk fra Narvik, en bryter han har møtt flere ganger før og alltid slått. Og Berg var ikke snauere enn at han slo Narvik-gutten også denne gangen etter 6-0, 6-0.
- Jeg slår han lett hver gang. Han er ikke en dårlig bryter, men jeg har godt tak på han, ler Berge som møtte en danske i sin andre kamp.

Gjorde det umulige

Mot dansken gjorde 22-åringen det umulige. Han vant 11-0 i den første perioden.
- Det går egentlig ikke an å vinne med så mye, men jeg tok tak i han og kastet han en gang til før dommeren rakk å blåse, forklarer Berge.
Og med 11-0 i den første perioden og ny personlig rekord, ble det 6-0 i den andre perioden.
- Jeg var egentlig litt slem som kastet han en gang til, ler Oslo-bryteren som aldri tidligere har tapt mot dansken heller.

Finale

Men det var en smånervøs Berge som stilte på matta i finalen. Der skulle han møte en koreaner som han har trent med hele uken før Oslo Open.
- Han er en utrolig bra bryter selv om han bare er 20 år, sier 22-åringen og fortsetter:
- Jeg var veldig spent på hvordan det skulle gå i kampen mot han. Han har vært god på trening, men man vet jo aldri hvor mye andre gir på trening. Men jeg slo han ihvertfall, kunne Berge konstatere etter 3-0, 3-0 i finalen.
- Jeg hadde vel kanskje dagen. Alt fungerte.
Og selv om det var Berges 11. seier i Oslo Open og han tidligere har deltatt i 14 EM og VM, innrømmer han at det er noe spesielt å bryte på hjemmebane.
- Selvfølgelig blir det litt ekstra forventningspress, men det var gøy å vinne igjen. Jeg møtte veldig bra motstand i helgen.
Nå satser den unge bryteren fram mot OL i 2008. Men før den tid skal han til Sverige å bryte proff.
PS! Mats Rolfsen gikk helt til topps i 84 kilo klassen.
Jeg var egentlig litt slem som kastet han en gang til.
Stig Andre Berge

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag