RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bergen slo BI i «joggeskokamp»


Løperne gir alt under Bergensbaneløpet mellom BI og NHH. Det gjør supporterne også.
Løperne gir alt under Bergensbaneløpet mellom BI og NHH. Det gjør supporterne også. Foto: FOTO: Espen Haugen
For tiende gang på rad viste NHH i Bergen seg å være sterkere enn BI-studentene i Nydalen. Til fots riktignok.

BERGEN-NYDALEN: For 39. gang målte Handelshøyskolen BI og Norges Handelshøyskole (NHH) i Bergen krefter over fjellet i stafetten «Bergensbaneløpet» (BBL). Og for tiende år på rad var bergenserne sterkest.

SE ALLE BILDENE: Bergensbaneløpet i bilder

Prestisje

– NHH hadde sitt sterkeste lag noensinne i år. I testløpene var løperne deres i gjennomsnitt et halvt minutt raskere enn i fjor. Med 114 etapper blir det noen minutter, sier løpsleder på BI, Christoffer Herheim.

Han ser likevel mye positivt i årets BI-lag, som til tross for sterk konkurranse løp over målstreken i Nydalen «bare» én time og sju minutter bak NHH, en klar forbedring fra i fjor.

Det ligger mye prestisje bak BBL. Hos BI hadde for eksempel antall ukentlige øvelser i månedene før løpet økt til tre, fra fjorårets to. Tidligere har ikke BI engang hatt nok testløpere i forkant til å fylle alle etappene, slik at noen har blitt løpt av folk som ikke var testet.

– Men i år hadde vi 160 kandidater som prøveløp for 114 etapper, sier Herheim, som har flere forklaringer på løpets økende popularitet.

I høst arrangerte de Karrieretrapp-løp på BI, der 17 bedrifter stilte lag for å konkurrere mot studentene.

– Dermed fikk vi profilert løpet godt både mot studentene og næringslivet. Youtube-videoer med ekstremt høyt antall visninger har også vært en god markedsføringskanal, sier Herheim.

"Hvordan har dere tenkt å få de kjepphøye bergenserne ned på bakken i Bergensbaneløpet," spør BI-rektor Tom Colbjørnsen i denne filmen.

SE FLERE BILDER: Bergensbaneløpet i bilder

(Artikkelen fortsetter under videoen)

 

Elitesatsing

En annen forklaring er årets elitesatsing. Løpsledelsen har bevisst rekruttert idrettsutøvere som er studenter ved skolen. Langrennsløperen Christoffer Callesen i Team Xtra personell, og langrenns- og vintertriathlonløper Arne Post er to av dem som Herheim mener har gått foran som gode eksempler.

– De som tidligere har sagt at «dette er ikke seriøst nok for meg», ser nå at det ikke stemmer.

For styret og løperne er gjennomføringen av løpet «blodseriøst», sier Herheim. Likevel er BBL også fest og moro under parolen «Vårens sprøeste eventyr». Om lag 100 supportere følger løperne langs løypa. Underveis møtes de til supporterkamper i sang og kamprop.

– BI vant festene underveis veldig, veldig klart. Vi går alltid ut på forhånd og sier at vi skal vinne banketten, og det gjorde vi også i år.

Forberedelse før neste års BBL er allerede i gang.

– Fra å være et arrangement fra januar til april, vil vi kjøre dette som et helårsløp, og benytter entusiasmen som er her nå, rett etter løpet, til å sikre kontinuitet i gjennomføringen, sier Herheim, som synes ti års nederlag er nok.

– Nå går vi for BI-seier de neste ti årene.

Se intervju med Christoffer Herheim etter det siste kartleggingsløpet før BBL, under:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere