RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
  Foto: Foto: Christian Haksø

Bergenstalent kan havne i Vålerenga

Mattias Totland (16) er denne uken på prøvespill med Vålerenga.

BERGEN/OSLO: BA har tidligere fortalt at Fana-talentet har vært aktuell for Brann og flere toppklubber i Frankrike. Nå vurderer også Vålerenga 16-åringen.

Se intervju med Mattias Totland i vinduet øverst

– Jeg ble anbefalt å ta en kikk på ham. Vi er alltid på jakt etter spillere, og han er et ungt og stort talent, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til BA.

Hele denne uken skal Totland vise seg frem for eliteserielaget.

– Vi skal bli litt kjent med ham og se på ham. Så får vi se om det er noe vi liker og noe han liker. Slike ting skjer jevnt og trutt, sier Rekdal.

BA er imidlertid kjent med at det er snakk om et reelt prøvespill, og at Fana og Vålerenga allerede har blitt enige om en plan for veien videre dersom klubb og spiller skulle finne hverandre.

– Når du snakker med en spiller er det jo naturlig å presentere et opplegg som kan bli enden på visen. Det har vi gjort. Oppholdet og hvordan han liker seg vil bli avgjørende. Jeg vil ikke forskuttere noe, sier Rekdal.

Les også: Rekdal om cupkampen og mulige nye spillere til Vålerenga

Kun fått referanser

VIF-treneren hadde ikke sett G17-spilleren i aksjon selv da BA gjorde dette intervjuet før helgen.

– Tilbakemeldingene er spennende, andre hos oss har sett han selvfølgelig. Jeg har et avslappet forhold til å se på spillere. Gutten har lyst å komme og vise seg frem. Så får vi se om dette er noe han kan tenke seg, kommenterer Rekdal.

At det vil provosere bergenserne om et bergenstalent skulle ende opp i Vålerenga-drakt er noe Rekdal trekker på skuldrene av.

– Dette skjer jo jevnt og trutt. Det havner spillere fra Oslo andre steder enn i Vålerenga også. Slikt handler om timing og tilfeldigheter, sier Rekdal.

Les også: Vålerenga topper tenåringstabellen

Les alt om Vålerenga på vår samleside.

Planen er lagt

Det er agent Stig Lillejord som rettet henvendelsen til Fana. Den har deretter blitt godkjent av klubbens 2. divisjonstrener Rune Vindheim, som lenge har fungert som rådgiver for Totland og foreldrene.

– Opplegget virker veldig fornuftig og gjennomtenkt, sier Rune Vindheim til BA.

– Kan du fortelle hva Vålerenga har skissert?

– Det handler om utfallet hvis begge parter er fornøyd. Da snakker vi om en proffkontrakt og overflytting av skole fra Stend til NTG.

– Men det er jo klart det er et byks opp å bo på hybel på Grünerløkka. Det er ikke sikkert at det går selv om det dukker opp et tilbud, understreker Vindheim.

– Tror du han vil lykkes på prøvespill?

– Det er alltid vanskelig å lykkes. Jeg vet ikke hva de ser etter og trenger, men jeg er ikke det minste i tvil om at Mattias har godt av et klubbskfite i nærmeste fremtid. Spørsmålet er hvor.

Les også: Vålerenga 2 tapte 3-1 for Harstad. Se video med mål og høydepunkter

VIDEO: Kjetil Rekdal: – Vi skal ikke selge noen

Neppe til Frankrike

Og selv om Fana står i fare for å miste en sentral spiller, er ikke Vindheim fristet til å stikke kjepper i hjulene.

– Vi i Fana er i hvert fall opptatt av å medvirke til utviklingen hans videre. Skal han besitte posisjonen sin på G17-landslaget, så må han gjerne videre, innser Vindheim.

I øyeblikket ser det ikke ut som Frankrike blir noe av.

– Vi har ikke fått noen henvendelser derfra i den senere tid, men vi skal ikke lenger tilbake enn mai før han ble forespeilet et opphold i Lille, sier Vindheim.

Brann snuser på ham

Hva så med Brann? Klubben signerte i forrige uke Eirik Birkelund og troppen skriker ikke akkurat etter midtbanespillere i kategorien ung og lovende. Men de vil gjerne ha han med til den årevisse junioreliteturneringen på Hamar.

– Fra Brann har vi kun fått en henvendelse på Totland og Marius Wichne om å være med dem til JET-Cup. Det har Mattias valgt å takke nei til. Det har vært noen rotete uker med landslagssamling, skader og nå dette oppholdet i Vålerenga.

– JET-Cup ville gått utover vår kampuke, da ville det blitt nok en uke der vi må tenke belastning i forkant og etterkant. Derfor sa vi ja til VIF og nei til JET-Cup med Brann, forklarer Vindheim.

Fana-treneren er imidlertid sikker på at gutten selv helst vil ikle seg Brann-drakten.

– Jeg vet at innerst inne, så vil Totland spille for Brann. Det mest naturlige for oss også er jo å jobbe for at talentene skal spille på Brann Stadion. Når du er oppvokst to bybanestopp i fra, så er det naturlig.

– Åpen for alt

Hovedpersonen velger i stor grad å stole på Stig Lillejord og Rune Vindheim.

– Jeg har ikke vært så mye med på å diskutere det. Jeg fikk et brev i posten om at jeg skulle på prøvespill, jeg vet ikke hvem som sendte det, forteller Mattias Totland ærlig.

Midtbanetalentet er uansett giret på en treningsuke med VIFs A-lag.

– Jeg er åpen for alle muligheter jeg har, så dette er jo kjempespennende, sier 16-åringen.

– Hva tror du må til for å få kontrakt?

– Jeg må spille slik som jeg kan. Skal prøve å gjøre mitt beste, så er det bare å se, svarer Mattias Totland.

Les alt om Vålerenga på vår samleside.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere