RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bergtatt av Montana

Helstøpt fra KG. Men urteateret kunne godt vært bittelitt mer moderne.

Bislett: Årets KG-teater ville bort fra Disney’s verden og tilbake til urteatret. Med Ludvig Holbergs «Erasmus Montanus» kan man trygt si at de tok et modig valg.

Allerede med dansenummeret i åpningsscenen, skjønner publikum at det ikke er snakk om noen tradisjonell Erasmus Montanus- oppsetning.

Se bildeserie fra forestillingen her!

Dette er samtidsversjonen hvor det ikke er Rasmus, men Marianne Berg, som vender hjem fra latinstudiene i storbyen Oslo med skråsikker allvitenhet, arroganse og en utrettelig vilje til å disputere. Hun har dertil tatt navnet Maria Montana.

Sterke prestasjoner

Fra første start imponerer både Thomas Ertzeid Gulseth,i rollen som spradebassen Per Klokker, og Helene Holbæk i rollen som naive og akk så velmenende Mor Nille.

Sara Tuhus er herlig ufordragelig som hovedpersonen selv, og Håkon Heiervang Tennøe, i rollen som Montanas bror Jacob, gir det lille ekstra som gjør at latteren sitter løst før det har gått mange minuttene.

At forestillingen brytes opp med fargesprakende danse-og sangnummer, viser at KGteateret spiller på flere strenger. Disse numrene fungerer såpass godt at forestillingen gjerne kunne lagt inn et ekstra sangnummer mot slutten av første akt når handlingen går litt tråere.

LES INTERVJUET MED KG-TEATERET HER!

 

Litt karaoke

Til gjengjeld starter andre akt med en forrykende versjon av Olle Adolphsons «Balladen om det stora slagsmålet på Tegelbacken». Ikke like imponerende er de to hovedpersonene sin kjærlighetsduett til tonene av The Corrs-låta Runaway. Men denne karaokeversjonen blir som småplukk å regne tatt i betraktning deres skuespillerinnsats.

Masse talent

KG-teateret klarer godt på vei å aktualisere Holberg med referanser til Sonans privatgymnas, VG og tidsriktig musikk. Likevel kunne forestillingen i enda større grad tjent på flere slike referanser.

At vi med denne forestillingen også fikk se talentfulle dansere, sangere og skusepillere er det heller ingen tvil om, men om det skyldes premierenerver eller ikke, blir man sittende igjen med et ønske om at de ikke var fullt SÅ flinke; at de kunne sluppet seg litt mer løs, lekt litt mer med karakterene.

 

Som ei kule

Dét fikk vi se et glimt av i avslutningsnummeret: KG-versjonen av Billy Idols «White Wedding», med alle mann på scenen, sitter nemlig som ei kule!

 

LES ALT OM ÅRETS SKOLEREVYER OG -TEATRE HER!

SE AKTIV I OSLO SIN GUIDE TIL SKOLEREVYER HER!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere