*Nettavisen* Nyheter.

Beruset mann stjal taxi

Mannen (67) sto som eneste arving av kvinnen (88), men ble senere slettet fra testamentet. Nå står han tiltalt for å svindlet henne for 1,9 milllioner kroner. Foto: Illustrasjonsfoto

En mann i slutten av 50-årene mistet besinnelsen etter en taxi-tur til Torshov i april i år.

OSLO TINGRETT: Mannen hadde vært på en forretningsmiddag på Sydøst og skulle hjem til Torshov like før halv to natt til 20. april i år.

Mannen hadde drukket en del vin, cognac og øl før han dro hjemover. Utenfor mannens leilighet oppsto det en uoverensstemmelse med taxi-sjåføren da beløpet skulle betales.

Taxi-sjåføren røsket blant annet briller av nesen på mannen. Sjåføren tok så brillene og kredittkort og gikk ut av bilen. Mannen satte seg da like godt bak rattet på taxien og kjørte omtrent 50 meter etter taxi-sjåføren før han, i følge sin egen forklaring, innså hvor «idiotisk» dette var og parkerte.

LES OGSÅ: Mann (25) fyllekjørte på Karl Johan

Vitner beskrev kjøringen som vinglete. Mannen kom med en uforbeholden tilståelse da saken nylig var oppe i Oslo tingrett. Prøver tatt av mannen rundt to timer etter kjøreturen viste en promille på 1,26.

Mannen ble i tingretten dømt for biltyveri og promillekjøring. Han er ikke tidligere straffedømt eller bøtelagt og fikk 25 dagers betinget fengsel med en prøvetid på to år. Han må også betale en bot på 90.000 kroner.

LES OGSÅ: Mann (55) fikk 275.000 kroner i bot for fyllekjøring

Mannen argumenterte i retten med at to års inndragning av førerkortet ville gjøre at han mister jobben og havner på Nav. Retten har forståelse for at en tapsperiode på to år vil ramme mannen hardt, men han er ikke i noen verre situasjon enn mange andre som er avhengig av bilen i sitt yrke.

Det vises blant annet til en Høyesterettsdom hvor en drosjesjåfør mistet lappen i to år etter promillekjøring. Torshov-mannen må også kjøre opp på nytt hvis han skal ha førerkortet tilbake.

I følge mannens advokat, Halvard Helle, har mannen vedtatt dommen.

LES OGSÅ:

Følte seg uvel, drakk en halv flaske 60 % og kjørte videre

Fengsel for "kenguruaktig" promillekjøring

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag