Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Beslagla over hundre slanger i Oslo i dag

REPTILER: Politiet har beslaglagt over hundre slanger og reptiler på en adresse i Oslo i dag. På bildet ser vi en grå slettesnok, som ikke har noe med denne saken å gjøre.
REPTILER: Politiet har beslaglagt over hundre slanger og reptiler på en adresse i Oslo i dag. På bildet ser vi en grå slettesnok, som ikke har noe med denne saken å gjøre. Foto: Illustrasjonsfoto
En mann i 30-årene er siktet for å ha oppbevart over hundre slanger og reptiler i Oslo. Onsdag morgen hadde politiet razzia mot stedet.

OSLO: I dag tidlig gikk Oslo politidistrikt til aksjon mot flere adresser i Oslo, etter mistanke om omfattende oppdrett og omsetning av slanger og andre reptiler. På den ene adressen beslagla politiet over hundre slanger.

Politiet holdt pressekonferanse om funnet i ettermiddag. Den er nå avsluttet, og vi kommer snart tilbake med mer.

I følge politiet kan dette være det største beslaget av ulovlige reptiler i Norge noen sinne. En norsk mann i 30-årene er siktet og pågrepet.

– Slik vi ser det, dreier dette seg om både dyremishandling og miljøkriminalitet, sier politiadvokat Andreas Meeg-Bentzen ved Finans- og miljøkrimseksjonen ved Oslo politidistrikt.

LES OGSÅ: Fikk orm i postkassa

Politiet ønsker ikke å kommentere saken ytterligere foreløpig, men har innkalt til pressebrief klokka 16 i ettermiddag. Da vil blant annet en ekspert fra Dyreparken i Kristiansand være til stede å orientere om saken.

Dette beslaget er dermed mer enn dobbelt så stort som beslaget som ble gjort i Østfold tidligere i år og som Mattilsynet da fastslo var Norgeshistoriens største.

I april ble til sammen 48 slanger og reptiler beslaglagt i Fredrikstad.

– Dette er sannsynligvis norgeshistoriens største reptilbeslag, sa veterinær ved Matilsynet, Lars Erik Rodestveit til Fredriksstad Blad da.

DittOslo.no kommer tilbake med mer.

LES OGSÅ:

IRSKE KEITH MØTTE NORSK JENTE FOR SEKS ÅR SIDEN: – Hvor er du Margrethe?

– Fengslene vil bli fulle av romfolk

Barnefar forsøkte å rive ut øyet på sin gravide kone da hun ikke ville lage mat

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!