*Nettavisen* Nyheter.

Besøkte Grorud skole

 

Statsminister Jens Stoltenberg og kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell deltok i dag ved skolestart for seksåringene ved Grorud skole.

GRORUD: - Vårt ønske er at alle elever som i disse dager går inn gjennom skoleporten skal møte en skole preget av kunnskap, arbeidsglede og mestring, sa statsminister Jens Stoltenberg som sammen med kunnskapsministeren fikk møte seksåringene som i dag hadde sin første skoledag på Grorud skole.

- Alle kan få til mye

- Skolen er viktig for barna, men også for landet vårt. Derfor er det viktig å ha en skole der kvaliteten på det faglige innholdet er i førersetet. Alle kan få til mye, og vi må ha en skole som gir dem sjansen, sa statsministeren til elevene.

I stortingsmeldingen om kvalitet i skolen, som regjeringen la fram i juni, ble det varslet flere tiltak, som for eksempel lovfestet plikt til forsterket opplæring de første årene, kompetanseløft for lærerne og skolelederutdanning.

- Vi vil at alle elever skal videreutvikle det beste i seg, og at alle som møter utfordringer skal få hjelp til å håndtere disse så tidlig som mulig, sa Stoltenberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.