*Nettavisen* Nyheter.

Besøkte SKRIK-stedet

I svingen i Valhallveien nedenfor Ekeberg camping står en plakett knyttet til Munchs velkjente maleri SKRIK. Men det skal ikke være her han fikk inspirasjonen.

Ekeberg:Stedet Edvard Munch fikk inspirasjonen til maleriet SKRIK, er nå lokalisert i Ekebergåsen, nærmere bestemt der Geitespranget krysser Kunstnerstien. Det er sterkt økende interesse for dette stedet, og sist uke var ledene kulturpolitikere fra Rådhuset på ekskursjon.

Stor interesse

Turen var meget vellykket. Nestleder i kultur- og utdannings- komiteen, Aud Kvalbein, og byråd for næring og kultur, Anette Wiig Bryn, viste stor interesse og fikk utførlig informasjon om SKRIK-maleriet samt stedet man nå er ganske sikre på at Edvard Munch vandret da han fikk sin første inspirasjon til dette maleriet.

Ekspertise

Politikerne hadde ekspertise med seg som guider på turen.

Munch-konservator Jan

Thurmann-Moe har i hele sitt yrkesliv holdt på med Munch-samlingene fra malerens bosted og atelier på Ekely, og han arbeider nå med en større utredning, kanskje en bok, om SKRIK.

Thurmann-Moe har fått hjelp av Gunnar Pedersen til å lokalisere selve SKRIK-stedet. Bedre guider kunne Eikabergtinget ikke skaffe våre Rådhuspoliltikere.

Ekte Munch-entusiaster vil heretter neppe være tilfreds med sin Munch-ekskursjon til Norge og Munch-museet - uten å få besøke selve stedet der maleren fikk inspirasjonen til sitt berømte verk. Det er svært viktig når politikere på topp-plan gjør seg kjent med omstendighetene omkring SKRIKs tilblivelse. Det kan raskt bli aktuelt å registrere stedet og tilrettelegge for informasjon og besøk av spesielt interesserte. En (ny) Munch-sensasjon i Ekebergåsen?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.