Best døgnet rundt

Petter Northug (t.h.) er Norges mest omtalte idrettsutøver. Her med pressen på slep etter torsdagens NM-seier i Stokke.

Petter Northug (t.h.) er Norges mest omtalte idrettsutøver. Her med pressen på slep etter torsdagens NM-seier i Stokke.

Det spiller ingen rolle når på døgnet langrennsesset Petter Northug (24) konkurrerer. Han er best - uansett!

SPEAKER.NO: Til tross for at han akklimatiserer seg til OL-tid i Canada, og for tiden trener når folk inntar middagsmåltider og sover om kvelden, var han bestemann på åpningsdagen av NM i Stokke. Da var det tidlig ettermiddagstid.

- Det er en unik egenskap Petter har. At tidspunktet på døgnet ikke betyr noe. Han er utrolig tilpasningsdyktig, sover lenge og mye og er så å si bestandig uthvilt, sier Morten Aa Djupvik, Northugs landslagstrener, til Speaker.no.

Brøt OL-rutinene

Med tanke på at Norges største OL-håp forholder seg til Canada-tid, skulle han egentlig vært stuptrøtt på torsdagens 15 kilometer fristil.

Forklaringen er enkel. I uken etter Tour de Ski-hardkjøret - åtte konkurranser på ti dager - har fjorårets VM-konge sovet til klokka 12 på dagen.

WEB-TV:Northug kan bli OL-konge

- Det er få som stiller spørsmål ved Petters prosjekter. Han bedriver ikke tiden med så mye annet enn å gå på ski og hvile, smiler Djupvik.

- Kroppen fungerte. Det var også målet for løpet. Jeg fikk jo nesten bank av broder`n på trening på tirsdag og hadde ikke regnet med noe superløp, sier Northug, litt døgnvill og veldig klar for påfyll av høydetrening.

Da NM-festen begynte, satte Northug seg på flyet fra Værnes klokka 08.30. En time senere landet han på Torp - fullstendig ute av rytmen han er inne i.

Northug brøt rutinene sine for å kaste glans over NM-festen. Det lyktes han fullt ut med. Til landslagsledelsens lettelse og store begeistring.

Til og fra

- Det er lett for et B-menneske som Petter å snu om på døgnrytmen, men uansett var det å delta i NM absolutt noe han ville selv, sier sportssjef Åge Skinstad.

Justeringene til Canada-tiden - ni timer etter norsk tid - hadde tilsynelatende ingen innvirkning på ekspressen fra Meråker. Han preller av seg alt.

Men omsvermet og jaget hadde Northug det travelt etter målpassering.

Les også: God nok for «barneskirenn» i OL

Han kom, vant, 7,7 sekunder foran Ronny Hafsås, og forsvant. Med et ettermiddagsfly til Værnes. Tilbake til Grova skistadion hvor han får forberede seg i ro og mak - langt utenfor medieverdenens allfarvei.

- Petter trenger tid på å bakke OL-bagen. Da passer det bra med en rolig dag hjemme slik at han får tid til det, sier Skinstad og ler.

Les mer om denne saken på speaker.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.