Gå til sidens hovedinnhold

Best etter pause

Steinerrevyen blir ikke ordentlig morsom før uskyldige hamstere denges i scenegulvet og skuespillerne begynner å kle av seg.

HOVSETER: Steinerrevyen 2011, eller Mindfvck som den jo heter på korrekt norsk, er førstemann ut blant skolerevyene i Oslo.

Den røde tråden er at både publikum og skuespillere er på dop. Ekstra utfordrende er det at sistnevnte gruppe har knasket i seg pillene noen minutter etter publikum, og at de derfor fortsetter sin psykedeliske reise mens resten av salen går inn for landing.

LES OGSÅ: - SKAL DOPE PUBLIKUM

LES ALT OM ÅRETS SKOLEREVYER I OSLO HER

Tung start

Dette kan i utgangspunktet virke kreativt, men Steinerrevyen 2011 begynner dessverre temmelig tungrodd.

På en premiere burde publikum få med seg teksten i åpningssangen, noe som på langt nær var tilfelle mandag kveld. Skuespillerne synger fort og holder tonen, men det hjelper så lite når innholdet forsvinner.

Med en langdryg sketsj om de berømte gruvearbeidernes dramatiske opplevelser langt under jordskorpa i Chile, et mer eller mindre meningsløst opphold i en bank der ranerne begynner å krangle og et dårlig forsøk på harselas med ambassadeovervåkningen er det lett å bli søvnig.

Det hele reddes imidlertid i land av feit musikk, med tunge gitarriff, stødig bass, kreativ blåserekke og en knakende heftig el-fiolin!

Kreativt

En treg start til tross – Mindfvck tar seg opp kraftig mot slutten av første akt. En hyllest til fotballspilleren Mohammed «Moa» Abdellaoue (tidligere VIF) med toner fra Bodø/Glimts supportersang «Superlag» er rett og slett imponerende, og gir deg som publikummer troen på at Mindfvck er liv laga. Skuespiller Hugo Herrman må få mye av æren for at første akt, bokstavelig talt, holder mål.

LES ALT OM ÅRETS SKOLEREVYER I OSLO HER

Et pinlig glansnummer

Del to av Mindfvck er imidlertid som å komme til en annen verden. Nok en gang er det bandgjengen som sørger for en knallstart med åpningsnummeret «Du vet sånn musikk som pleier å komme etter pausen».

Det er akkurat som om det har løsna litt for tekstforfatterne, for «Den store Facebooksketsjen» og «Da du trodde Ylvis hadde nådd veggen som Gameshow» er en myk overgang til kveldens høydepunkter. Man skulle ikke tro at en rekvisitasjefs tyveri av hamstere skulle være så veldig morsomt – men jo det er det!

Det pinligste innslaget, og denne gangen i positiv forstand, er det imidlertid den 15 år gamle skuespilleren Sara S. Moland som står for. Og ja, alderen er i denne sammenheng et poeng, for da hun truer med å kle av seg klærne for at revyen skal bli husket er det virkelig vanskelig å vite hvor man skal gjøre av seg. Man vet at hun ikke kommer til å gjøre det. Man skjønner at dette er tull. Likevel klarer hun å gjøre dette så fryktelig flaut! En bragd det står stor respekt av som skuespiller i en verden der det sjokkerende har blitt vanlig kost for de fleste.

LES ALT OM ÅRETS SKOLEREVYER I OSLO HER

Forente artister (og kjendiser)

Alle vet at kjendiser selger, noe Steiner-gjengen også har fått med seg. Publikum lot seg derfor rive med da både Axel Hennie, Johannes Joner og Aleksander Rybak og Marie Kinge (Trekant på Nrk) sang med på storskjerm.

Som tidligere nevnt er det som om noe løsner i annen omgang av Mindfvck. Det er gøy, uten at det blir anmasende, som ofte er et problem for revyer enten det er på Chat Noir eller i en skolesal. Men den ekte latteren kommer som sagt ikke før etter pausen. Kanskje de putta noe dop i sjokoladekaken likevel?

LES OGSÅ: Bergrevyen 2011 rydder opp

LES OGSÅ: Fagerborgrevyen 2011: – Vi er best!

LES OGSÅ: Steinerrevyen skal «dope» publikum

Vi følger skolerevyene i Oslo. Klikk her for å lese alle sakene om skolerevy!

Se Aktiv i Oslos guide til skolerevyene her

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar