Best i by'n!

Sesongen 2008 er historie, og det er på tide å se litt på hva som har skjedd. Er vi i Lyn fornøyde med sesongen, og hva kunne man gjort annerledes? En syvendeplass i Tippeligaen og en kvartfinale i cupen. Seriemester for junior, og sjetteplass for reservelaget i 2. divisjon avdeling 2. Det er absolutt tålelig, men neste sesong skal vi gjøre det bedre!

For denne sesongen har absolutt ikke vært slik vi skulle ønske. Vi begynte sesongen veldig bra, og det så veldig lovende ut for klubben. Henning Berg signaliserte at han kunne tenke seg å bli, og i bakgrunnen ble det jobbet godt med å forlenge avtalene med mange av spillerne.

Parallelt opplevde man utfordringer på eiersiden som kom til å prege oss veldig. I den fasen det pågikk som verst skal Henning og resten av hans team ha veldig honnør for hvordan de jobbet. Det ble holdt 100% fokus på det sportslige, og vi opplevde kjempesuksess på banen, noe jeg tror var utrolig viktig for oss. Jeg tør ikke tenke på hvordan stemningen i klubben ville blitt dersom vi hadde tapt mange kamper i det tidsrommet.

Vinglete Berg

I media begynte man etter hvert å prate om 13 spillere uten kontrakt, noe som kan tyde på at enkelte journalister ikke kan telle, men at vi også burde vært flinkere til å kommunisere ut det riktige tallet. Ja, noen spilleres kontrakt gikk ut, men at det var så dramatisk at Lyn skulle miste halve stallen, og stå ribbet tilbake var naturligvis bare tull.

Så kom dagen da Henning Berg sprakk ballongen om at han ville trene LSK. - LSK har en høyere ambisjon enn Lyn, sa han den gangen. Ganske sprøtt å høre det komme fra munnen til Henning, en mann som var livredd for å snakke om noe annet enn neste kamp da han var i Lyn. I løpet av sine år i Lyn fikk Henning mye penger til nye spillere, og klubben gjorde mye for å tilrettelegge for det sportslige. I år var vi sågar på tre utenlandsopphold før sesongen, og det ble hentet inn ekstra folk i det medisinske apparatet, i tillegg til solide forsterkninger på spillerfronten.

Da vi som jobber rundt laget bad Henning om at vi kunne være offensive i kommunikasjonen vår, svarte han at det ikke var mulig. - Hvorfor lurte vi på? - Fordi vi ikke skal tenke på resultater, men vi skal utvikle oss som mennesker og spillere, svarte han. I grunnen ikke en gal tankegang, men når han bruker Lyns manglende ambisjon, en ambisjon han selv satt, som et argument til hvorfor LSK var et bedre valg, så faller det på egen urimelighet.

Bra sammensetning i 2009

Sett i ettertid er det helt greit at det ble sånn. Henning og Torgeir har gjort mye bra for Lyn, men da Nordli fikk beskjed om å gå i LSK gjorde jeg meg opp noen tanker om hva som ville skje. Jeg ønsker de all hell og lykke på Åråsen, men sett i ettertid er jeg glad for at de er ute av klubben!

I dag vi fått inn meget kompetente folk som jeg er sikker på at vil lede denne klubben ytterligere oppover på tabellen neste sesong, og disse personene er Lyn-gutter som ikke sikler etter kontrakt fra en annen klubb. Dette er mennesker som ønsker å gjøre en jobb i klubben vår, og som tror av hele sitt hjerte at de skal lykkes.

Jeg snakker selvfølgelig om Kent Bergersen (hovedtrener), Rolf Magne Walstad (sportssjef), Svein Roger Pettersen (assistent), Finn Bredo Olsen (toppspillerutvikler), og ikke minst Norges beste keepertrener i Espen Granli. Utover disse har vi også et støtteapparat og en administrasjon som nå går inn i planleggingen av neste sesong må hud og hår, så jeg ser definitivt lyst på fremtiden.

Avslutningsvis vil jeg også bare nevne hvor tilfredsstillende det er å få befestet hvem som er storebror i Oslo en gang for alle. I år har vi bevist at god planlegging, et større hjerte, riktig fokus, og bevisst jobbing med talenter er viktigere enn en stor bankkonto, og fire hundre trenere med ulike verv. Jeg snakker selvfølgelig om Lyn vs laget fra den andre siden av byen.

Vi slo de i serien, vi lekte med dem i juniorserien, og jaggu meg var ikke rekruttlaget vårt også best.

Nå går vi inn i vinterdvalen vel vitende om at vi er best i Oslo, og det er da noe.

Ha en strålende helg!Joachim Westher Andersen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.