Best i byen på miljø

Bydel St. Hanshaugen har i alt 124 miljøfyrtårn, såkalte sertifiserte virksomheter. Det er alle rbest i byen.

Bydel St. Hanshaugen har i alt 124 miljøfyrtårn, såkalte sertifiserte virksomheter. Det er alle rbest i byen. Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye

Bydel St. Hanshaugen kan skryte av å være den bydelen som er aller grønnest, og tenker miljø, med flest sertifiserte virksomheter i byen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Hammersborg fritidklubb ble miljøfyrtårn i 2006.

ST. HANSHAUGEN: – Nå er 31 nye miljøfyrtårn i Oslo sertifisert, sier informasjonsrådgiver ved byrådslederens kontor, Kristin Stormo. Ikke uventet ligger bydelen på topp. Tidligere har Bydel St. Hanshaugen blitt kåret til byens grønneste bydel, både i 2006, 2007.

På toppen

Seks virksomheter i bydelen er nylig blitt sertifisert, og på toppen troner Bydel St. Hanshaugen som den bydelen med aller mest såkalte miljøfyrtårn, med hele 123 virksomheter. Bydelsadministrasjonen ble allerede sertifisert i 2004.

Til sammenligning ligger bydel Nordstrand langt ned på listen, med bare 14 virksomheter.

Stiftelsen Miljøfyrtårn ble dannet i 2003, og ordningen er selvfinansierende. Hovedvekten av inntektene kommer fra de sertifiserte virksomhetene. Både private og offetntlige virksomheter kan bli sertfisert, og Miljøfyrårn er et symbol på ulike tiltak som kan regnes som miljøvennlige.

Bra barnehager

I bydelsadministrasjonen har man for en stund tilbake innført bærbare pc til møtevirkosmhet på bydelsutvalget, lyssparing, og andre bevisstgjørende tiltak jobbes det fortløpende med. Hammersborg, Akersbakken og Scwensensgate barnehage er miljøfyrtårn, sammen med Hammersborg fritidklubb og flere private virksomheter fra alt innen bank til hoteller.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.