*Nettavisen* Nyheter.

Best i Norge uten båt

Gullvinner Tove Henstein fikk følge av Elisabeth Thronsen opp på seierspallen. De to medaljevinnerne smilte bredt etter innendørs-NM i roing på Skullerud Sport Senter.

Skullerud Roklubb driver bare med innendørsroing, men der er til gjengjeld klubben størst og best i landet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Unn Merete Sønsteby vant klassen 50-59 år.

Klikk på bildet for å forstørre.

Skullerud Roklubb tok også hjem gullet på stafetten i eliteklassen. Her er det Kent Petterson som «pusher» Thomas Axelson.

SKULLERUD: Tove Henstein (70) fra Skullerud og Elisabeth Throndsen (69) fra Nordstrand bidro til Skulleruds enorme medaljefangst i innendørs-NM i roing lørdag. Der viste arrangørklubben som stilte med hele 50 utøvere at de ikke bare har en enorm bredde, men også mange dyktige utøvere på romaskin.

Totalt tok Skullerud 13 gull på hjemmebane på Skullerud Sport Senter, i tillegg til en rekke medaljer. Tove og Elisabeth sørget blant annet for dobbeltseier i den eldste masterklassen for kvinner 70-79 år.

Det er selvsagt gøy å vinne, selv om det som betyr mest er å føle at du er i form, sier gullvinner Tove som brukte rett i overkant av ni minutter på 2000 meter.

Vi er gode venninner, men det er selvsagt kniving mellom oss i konkurranser. Nå slo Tove meg så vidt det var, smiler sølvvinner Elisabeth som havnet seks sekunder bak gullet.

Også bronsen i 70-79-årsklassen gikk til Skullerud. Det sørget Gerd E. Hobbelstad for.

Mallorca og Boston

Innendørsroing er virkelig i vinden om dagen, og på Skullerud Sport Senter er det alltid trangt om plassen når det er timer på romaskinene.

Vi har et kjempemiljø her. På vår gruppe er det over 40 personer som er med, og noen ganger er det ikke plass til alle, forteller Tove og Elisabeth.

Selv har de to treningsvenninnene drevet med roing i fem år.

Etter et halvt år med dette føler man seg helt ny, sier Elisabeth.

Hun og Tove er del av gruppen med «godt voksne», der den eldste aktive er 84 år.

I tillegg til at dette gir god trening for hele kroppen, har vi det også sosialt her. Og vi driver ikke bare med roing. Det blir også arrangert anenn form for kondisjonstrening. Snart skal vi for eksempel til Mallorca på sykkeltur, sier treningsveteranene.

Også i roing er det større ting på gang, og Tove og Elisabeth er to av en stor gruppe fra Skullerud som snart skal reise til Boston for å delta i VM.

Jeg var med i fjor også, og da ble jeg nummer fem. Denne gangen tror jeg begge kan kjempe helt i toppen, sier Elisabeth.

Mange gullvinnere

Skullerud markerte seg som nevnt voldsomt på resultatlistene, og spesielt i master var klubben i en egen klasse.

Guri Kauserud (40-49) og Unn Merete Sønsteby (50-59) vant også 2000 meter på damesiden. På tilsvarende distanse for herrer tok Atle Medgard (27-31), Thomas Axelson (40-49), Ragnar Bråten (50-59) og Frank Throndsen (70-79) gull.

På 1000 meter i herrer master fikk Skullerud gull ved Kim André Eriksen (32-29) og Edvard Tørnes (70-79).

Også på 500 meter markerte Skullerud seg. Gabriel Årdal vant junior a, mens Bjarne Løken og Hanne Nilsen vant hver sin 70-79-klasse.

Stortalentet Hans-Gunnar Grepperud fra Ormsund var syk og stilte ikke i NM, men flere av hans klubbkamerater berget æren for Ormsund. Blant annet tok klubben gull på 4x500 meter i herrer master ved Zbigniew Andruszkiewicz, Per Giltvedt, Hans Magnus Grepperud og Jens Christian Riis. Grepperud vant for øvrig også 50-59-årsklassen på 1000 meter. Lars Bjønness vant samme distanse i 40-49. I damer elite tok Antje Peine gull på 500 meter.Etter et halvt år med dette føler man seg helt ny

Elisabeth Throndsen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag