RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Best med barn!


Stolte: Edina Omane Brobbey (Rønningen barnehage i Bydel Vestre Aker) og Christina Mohn-Iversen (Berg gård barnehage i Bydel Nordre Aker) var aller best i NM for barne- og ungdomsarbeidere forrige uke. Foto: Cathrine Brynildsen
Stolte: Edina Omane Brobbey (Rønningen barnehage i Bydel Vestre Aker) og Christina Mohn-Iversen (Berg gård barnehage i Bydel Nordre Aker) var aller best i NM for barne- og ungdomsarbeidere forrige uke. Foto: Cathrine Brynildsen
I konkurranse med erfarne utøvere, og sammen med et titalls ukjente barn, tok jentene fra Oslo vest gull i yrkes-NM i klassen for barne- og ungdomsarbeidere.

RØA/BERG: – Det å være yngst og slå alle dem som har jobbet lengre enn oss, var helt fantastisk!

Christina Mohn-Iversen fra Berg gård barnehage lyser fortsatt av stolthet, og venninnen nikker.

– Jeg måtte overtales til å være med, men det er jeg glad for nå, smiler Edina Omane Brobbey, som til daglig jobber i avdelingen Revehiet i Rønningen barnehage på Røa.

Begge jentene er ute i lærlingperiode etter å ha gått barne- og ungdomsarbeiderfag på Ulsrud videregående skole.

– Ulsrud vgs er selvsagt stolte over sine tidlgere elever, sier Margrethe Kristiansen, avdelingsleder for Helse- og oppvekstfag på Ulsrud vgs.

Skolen har dette skoleåret 90 elever som går Vg1 Helse- og oppvekstfag og 50 elever på Vg2 Barne- og ungdomsarbeiderfaget.

Gammel inspirasjon

Under oppmuntring fra egne lærere var Edina og Christina et av syv lag fra hele landet som deltok i deres klasse i yrkes-NM på Lillestrøm sist helg.

Konkurransen gikk over en uke, og innebar planlegging og gjennomføring av aktiviteter for både barn og ungdom. Inspirasjonen tok de fra folkeeventyrene.

– Vi kom på Bukkene Bruse, og vi ville lage en variasjon over det. I vår versjon skulle de til Lekeland, og måtte gjøre ulike aktiviteter for å komme dit, forteller Christina.

Planlagt improvisasjon

De to lærlingene i barne- og ungdomsarbeiderfaget kjente ikke barna de jobbet med fra før. To timer var tiden de fikk til å inngi tillit.

– Vi møtte barna i en kort seanse på mandagen og fikk oppgaven etterpå. Mye kunne planlegges, men gjennomføringen måtte vi improvisere der og da, forteller Christina.

Edina følger opp:

– Det var viktig for oss å være med i leken sammen med barna. Jeg var trollet, sier Edina.

Les også: Furuset-ungdom imponerte kongen

Kommunikasjon

Grete Wisløff i Utdanningsetaten er imponert over jentene.

– De tenkte kreativt og hadde en flott kommunikasjon seg imellom. Det var helt tydelig at barna hadde det gøy, sier hun.

Hun trekker frem jentenes kunnskapsnivå som viktig for bedømmelsen.

– De viste at de hadde gode fagkunnskaper, og evnet å omsette dette i praksis. De hevdet seg klart på alle konkurransens tre dager, sier Wisløff.

Aktiv hverdag

Nå er de nye norgesmestrene tilbake i jobbene på henholdsvis Rønningen og Berg gård barnehager. Begge stortrives med jobben der de får oppleve barn på nært hold.

– Jeg har en stor familie. Med barn får jeg bruk for meg selv på en annen måte enn ellers, smiler Edina.

– Jeg hadde aldri klart å jobbe på et kontor, sier Christina.

Les også: Til felts mot ungdomskrim

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere