Best med barn!

Stolte: Edina Omane Brobbey (Rønningen barnehage i Bydel Vestre Aker) og Christina Mohn-Iversen (Berg gård barnehage i Bydel Nordre Aker) var aller best i NM for barne- og ungdomsarbeidere forrige uke. Foto: Cathrine Brynildsen

Stolte: Edina Omane Brobbey (Rønningen barnehage i Bydel Vestre Aker) og Christina Mohn-Iversen (Berg gård barnehage i Bydel Nordre Aker) var aller best i NM for barne- og ungdomsarbeidere forrige uke. Foto: Cathrine Brynildsen

I konkurranse med erfarne utøvere, og sammen med et titalls ukjente barn, tok jentene fra Oslo vest gull i yrkes-NM i klassen for barne- og ungdomsarbeidere.

RØA/BERG: – Det å være yngst og slå alle dem som har jobbet lengre enn oss, var helt fantastisk!

Christina Mohn-Iversen fra Berg gård barnehage lyser fortsatt av stolthet, og venninnen nikker.

– Jeg måtte overtales til å være med, men det er jeg glad for nå, smiler Edina Omane Brobbey, som til daglig jobber i avdelingen Revehiet i Rønningen barnehage på Røa.

Begge jentene er ute i lærlingperiode etter å ha gått barne- og ungdomsarbeiderfag på Ulsrud videregående skole.

– Ulsrud vgs er selvsagt stolte over sine tidlgere elever, sier Margrethe Kristiansen, avdelingsleder for Helse- og oppvekstfag på Ulsrud vgs.

Skolen har dette skoleåret 90 elever som går Vg1 Helse- og oppvekstfag og 50 elever på Vg2 Barne- og ungdomsarbeiderfaget.

Gammel inspirasjon

Under oppmuntring fra egne lærere var Edina og Christina et av syv lag fra hele landet som deltok i deres klasse i yrkes-NM på Lillestrøm sist helg.

Konkurransen gikk over en uke, og innebar planlegging og gjennomføring av aktiviteter for både barn og ungdom. Inspirasjonen tok de fra folkeeventyrene.

– Vi kom på Bukkene Bruse, og vi ville lage en variasjon over det. I vår versjon skulle de til Lekeland, og måtte gjøre ulike aktiviteter for å komme dit, forteller Christina.

Planlagt improvisasjon

De to lærlingene i barne- og ungdomsarbeiderfaget kjente ikke barna de jobbet med fra før. To timer var tiden de fikk til å inngi tillit.

– Vi møtte barna i en kort seanse på mandagen og fikk oppgaven etterpå. Mye kunne planlegges, men gjennomføringen måtte vi improvisere der og da, forteller Christina.

Edina følger opp:

– Det var viktig for oss å være med i leken sammen med barna. Jeg var trollet, sier Edina.

Les også: Furuset-ungdom imponerte kongen

Kommunikasjon

Grete Wisløff i Utdanningsetaten er imponert over jentene.

– De tenkte kreativt og hadde en flott kommunikasjon seg imellom. Det var helt tydelig at barna hadde det gøy, sier hun.

Hun trekker frem jentenes kunnskapsnivå som viktig for bedømmelsen.

– De viste at de hadde gode fagkunnskaper, og evnet å omsette dette i praksis. De hevdet seg klart på alle konkurransens tre dager, sier Wisløff.

Aktiv hverdag

Nå er de nye norgesmestrene tilbake i jobbene på henholdsvis Rønningen og Berg gård barnehager. Begge stortrives med jobben der de får oppleve barn på nært hold.

– Jeg har en stor familie. Med barn får jeg bruk for meg selv på en annen måte enn ellers, smiler Edina.

– Jeg hadde aldri klart å jobbe på et kontor, sier Christina.

Les også: Til felts mot ungdomskrim

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.