RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SVs Lill Pleym er fornøyd med at lokalpolitkernes fokus på nye barnehageplasser har plassert Nordre Aker på topp av «barnehageplass-statistikken». Foto: Kristin Tufte Haga
SVs Lill Pleym er fornøyd med at lokalpolitkernes fokus på nye barnehageplasser har plassert Nordre Aker på topp av «barnehageplass-statistikken». Foto: Kristin Tufte Haga

Best på barnehageplasser

Jeg er så stolt av at Nordre Aker har skaffet flest barnehageplasser siden budsjettforliket, sier SVs gruppeleder Lill Pleym.

NORDRE AKER: Nok barnehageplasser er og har vært en av SVs aller viktigste kampsaker lenge. Derfor er jeg veldig stolt av at Nordre Aker har fått til flest nye barnehageplasser siden budsjettforliket i 2004, sier gruppeleder for SV Nordre Aker, Lill Pleym.

Nesten tusen nye plasser

Hele 933 nye plasser har bydelen fått til i denne perioden. Til sammenlikning har bydelene Nordstrand og Gamle Oslo opprettet omlag 600 nye plasser, mens Bydel Vestre Aker underkant av 500.

Barnehagetrøkket har vi i aller høyeste grad vært med på å holde oppe også i bydelsutvalgsmøtene. Hver eneste måned har administrasjonen blitt bedt om å legge frem rapporter for status. SV har også fortsatt trøkket for å bygge flere plasser enn hva bydelen selv trenger vi må jo være med på å skaffe plasser til andre som trenger det i Oslo også, sier en glad Lill Pleym, for anledningen på besøk i Haugensjordet barnehage på Kjelsås, hvor hun selv har hatt to barn.

Viktig

Barnehageplasser er viktig både for de barna som får tilbudet og for alle mødre som da får muligheten til å studere eller jobbe. Likestilling er et viktig poeng her. Likelønnskommisjonen er veldig tydelig på at gapet lønnsmessig mellom kvinner og menn starter når kvinner får barn. Et godt barnehagetilbud kan motvirke disse skjevhetene, sier Pleym, som også har lest siste ukers medieutspill om at de minste barna har det best hjemme med mor eller far.

Det vil alltid dukke opp forståsegpåere som mener noe annet enn det andre mener. Min erfaring er i hvert fall at de fleste barn har det veldig bra i barnehage, sier Pleym.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere