*Nettavisen* Nyheter.

Best på frukt og grønt

Landets beste frukt- og grøntavdelinger er kåret. Rimi Makrellbekken i Oslo vant klassen for lavprisbutikker.

MAKRELLBEKKEN: – De nye nasjonale kostholdsrådene understreker viktigheten av få i seg 5 håndfuller med frukt og grønt om dagen. Forbrukerne ønsker å spise sunnere, men trenger å bli inspirert når de handler, også om kvelden. Rimi Makrellbekken har et utrolig bra varetrykk på få kvadratmeter i hele åpningstiden og er en verdig vinner, sa direktør Guttorm Rebnes i Opplysningskontoret for frukt og grønt da han overrakte vinnerdiplomet til frukt- og grøntansvarlig Christoffer Dahlby (25).

Vil ha gode ambassadører

Konkurransen arrangeres for fjerde år på rad av Opplysningskontoret for frukt og grønt i samarbeid med fagbladet Dagligvarehandelen og analyseselskapet Nielsen. Det velges finalister i fire butikkategorier ut fra høyest salgsandel for frukt og grønt i forhold til butikkens totalomsetning. Deretter blir butikkene nøye sjekket og vurdert av Nielsen etter kriterier som avsatt plass, kvalitet, utsolgtgrad og selgende miljøfaktorer.

– Ved å trekke frem de beste butikkene og de beste frukt- og grønt medarbeiderne, håper vi disse blir gode ambassadører som inspirerer de øvrige butikkene i kjedene sine, sier Guttorm Rebnes om målet for konkurransen.

Legger lista høyt

Christoffer Dahlby satte seg straks høye mål da han overtok frukt- og grønt avdelingen på Rimi Makrellbekken i mars i fjor. Butikken kom på 2. plass i 2009, men det holdt ikke for Christoffer, som er genuint opptatt av varegruppen, ikke minst fordi han er vegetarianer.

– Jeg vil at frukt- og grøntavdelingen skal se ut slik jeg selv vil ha den når jeg handler. Og så gjelder det å være vennlig mot kundene og behandle dem riktig, sier Dahlby om det han tror er bakgrunnen for suksessen.

Regionssjef for Rimi, Christine Schie i ICA AS, berømmer det gode arbeidet med frukt og grønt på Rimi Makrellbekken over flere år.

– Frukt og grønt er viktig for Rimi og vi satser mye på å utvikle kompetansen hos medarbeiderne. I alle Rimibutikker skal vi ha en frukt- og grøntspesialist som har gått gjennom flere trinn med kurs om varegruppen, sier Schie.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag