*Nettavisen* Nyheter.

Best på pølse

Dommer Rolf Kristiansen vet ikke hvem som står bak produktene han smaker seg gjennom. Foto: FOTO: KLF

Tre bedrifter kjemper for Oslos ære i kjøtt-NM.

OSLO: A Strøm-Larsen, Nortura og Åkeberg Skoglunn Pølsemakeri håper alle på pallplass når kjøttbransjen møtes til kamp og fest 14. oktober.

Gå for gull på butikken

Er du blant dem som kjøper den samme pakken med kokt skinke og grillpølser hver gang du er i butikken? Nå kan du la deg inspirere av kjøtt-NM og gå for gull under neste handletur. Over 400 produkter konkurrerer i klassene pølse, pålegg, spekemat, kjøttkaker, posteier, kjøkkenklart og ferdigmat.

Stor spennvidde

– 52 norske kjøttbedrifter fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord er påmeldt – alt fra små kjøttforretninger til store industrikonsern, forteller Hulda Tronstad Nydal til det oppdragsbaserte nyhetsbyrået Pressenytt. Hun er kommunikasjons- og organisasjonssjef i Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund (KLF) som arrangerer NM i kjøttprodukter sammen med Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

Alle kjøttproduktene blir bedømt av fire panel med fagdommere. De vurderer både hvordan produktet smaker og hvordan arbeidet er utført.

– Bra for forbrukerne

Den årlige konkurransen er den viktigste arenaen for kjøttbransjen.

– Norgesmesterskapet bidrar til kvalitetsutvikling og hjelper forbrukerne med å finne fram i det store utvalget, sier Dag Henning Reksnes, administrerende direktør i Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund.

– Vi har mange gode kjøttbedrifter i Norge, og gjennom konkurranse blir de enda bedre. Norgesmesterskapet utfordrer og inspirerer, sier Anne Mari Halsan, direktør i Matprat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

Alle de deltakende bedriftene får skriftlige tilbakemeldinger og forslag til forbedringer. Dommerne er nådeløse mot dem som serverer smakløse produkter med slapp konsistens.

– Da gjelder det å notere seg responsen, justere oppskriften og komme tilbake for revansje neste år. Det har hendt at full slakt ett år har gitt medalje året etter, forteller Nydal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.