RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Best til å plukke søppel

Abildsø skole er tildelt Vandreprisen 2005 for beste innsats under fjorårets Rusken-aksjon ved Østensjøvannet.

Østensjø: Rusken-aksjonen i Østensjøvannet Miljøpark administreres av Østensjøvannets Venner med støtte fra Rusken sentralt i Oslo. Sist år fikk alle elevene som deltok Vann- og avløpsetatens populære vannflasker, men i tillegg til dette deles det hvert år ut en vandrepris til den skolen som har utmerket seg mest under opprydningsaksjonen ved bydelens oase. Den høytidelige overrekkelsen fant sted på Abildsø skole forrige torsdag.

To elever fra Oppsal skole, som var vinnere i 2004, dukket overraskende opp i samlingsstunden til 5. klasse på Abildsø for å overrekke prisen. Den er et nydelig fotografi av en stokkand ved Østensjøvannet tatt av naturfotografen Ståle Dahlberg, forteller Finn Arnt Gulbrandsen i Østensjøvannets Venner til Nordstrands Blad.

Takknemlig leder

Leder av Østensjøvannets Venner, Amund Kveim, sa i sin tale til abildsøelevene at de ved å plukke søppel og rydde i Østensjøområdets Miljøpark var gode eksempler for de voksne som ofte var uomtenksomme og kastet papir og søppel fra seg.

Mange har ikke tenkt over hvor fantastisk Østensjøområdet er, og Abildsø skole er veldig heldig som har Miljøparken som klasserom. Fortsatt er det mange som ikke vet om alle de store verdiene vi har her, sa Kveim.

Han understreket videre at Østensjøvannets Venner er veldig takknemlige for at skoleelever og skolene ved vannet år etter år stiller opp i Rusken-aksjonen, fordi det representerer en kontinuitet og en verdifull velvilje overfor dette unike området.

Sekkevis med søppel

Finn Arnt Gulbrandsen opplyser at det i 2005 deltok ca. 400 elever, som fylte i underkant av 100 søppelposer. Disse ble kjørt bort av Friluftsetaten.

Det blir spennende å se hvem som vinner i 2006. Greier Abildsø skole et nytt napp i vandreprisen, eller blir det en av de andre skolene? Det at den yngre generasjon gjennomfører Rusken-aksjonen hvert år peker fremover og minner oss på at vi må etterstrebe å innordne oss naturen slik at kommende generasjoner får beholde Østensjøområdet Miljøpark i bedre stand enn tilfellet er i dag, fastslår Gulbrandsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere