*Nettavisen* Nyheter.

Beste vinterferie noensinne

Omsetningen til Tryvann skisenter økte med 60 prosent i vinterferien i år.

Tryvann skisenter økte omsetningen med 60 prosent i forrige uke. Antall gjester oversteg i perioder anleggets kapasitet.

TRYVANN: I forhold til i fjor har vi hatt en veldig fin vekst, sier daglig leder i Tryvann Vinterpark, Anders Wassgren til Akersposten.no.

Økning på 60 prosent

Han kan fortelle at de i uke 8 hadde en omsetningsøkning på 60 prosent i forhold til samme uke i fjor. Tilsammen var det 15.000 skientusiaster som avla skianlegget et besøk i løpet av forrige uke.

Dette er den beste vinterferien for oss noensinne, sier Wassgren.

Snø i sentrum

Han tror de gode tallene har sammenheng med det kraftige snøfallet i hovedstaden i vinter.

For å få de store økningene i besøkstallene her oppe, er vi avhengige av at det er mye snø i byen også, sier han.

Dette minner de fleste om at de må ut og gjøre noe gøy.

Overstiger kapasiteten

I slike perioder er det flere gjester i Tryvann enn det vinteranlegget egentlig har kapasitet til, noe som kan føre til lange køer.

I snitt hadde vi rundt 2000 gjester hver dag, og dette er over vår kapasitet, sier Wassgren.

Som Akersposten tidligere har skrevet, planlegges en videre utbygging av Wyller Multiarena i vinteranlegget, men dette avhenger av den nye markaloven, som er under behandling i Stortinget og etter planen skal tre i kraft i juli 2009. Hvis ikke lovteksten endres, kan den hindre at den allerede vedtatte utbyggingen av Tryvann Vinterpark blir realisert.

For oss er det uhørt viktig å kunne gi våre gjester et så bra tilbud som mulig. Vi håper at politikerne i Ap, SV og SP tar innover seg at hvis de skal vedta dette lovforslaget, vil de parkere idrettsanleggene i oslomarka på dagens nivå, sier Wassgren.

De ønsker i utganspunktet at anlegget skal stå ferdig rundt 2010/2011.

Vi trenger et komplett alpinanlegg til VM i Holmenkollen for å kunne presentere Oslo som en vinterhovedstad, sier Wassgren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag