RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bestefar & Kaptein Øyen snekret ostehit på Tøyen

Østkantgutta Vegard Øyen og Erik Bentsen er i finalen i Folkets Favorittlåt 2007. Fram til i morgen kveld kan de stemmes fram til seier på norvegia.no!

TØYEN: Tine-konkurransen Folkets Favorittlåt 2007 er en reklamekampanje for Norvegia, hvor folk fra hele Norge har sendt inn musikkvideoer i kamp om ære, tv-tid, berømmelse og en pen slump penger. Bestefar & Kaptein Øyen har laget en låt bestående av både rap, korsang, bass, bongotromme og tangenter som ikke bare har kommet til finalen, men som er vist over 12000 ganger på norvegia.no. Erik Bentsen (33) og Vegard Øyen (32) synes ikke de selger sjela si ved å delta i reklamekampanjen.
Denne ostevideoen er kanskje ikke veldig samfunnskritisk, men hvis du først skal reklamere for noe, synes jeg ost er helt akseptabelt, ler Erik Bentsen, alias Bestefar. Navnet har noe ufrivillig fulgt ham siden han var eldstemann i bandet "Sweet lover and the moneymakers" i Kragerø der begge gutta er vokst opp.
Når man er ungdommer er jo to års aldersforskjell enormt mye, og derfor fikk han navnet Bestefar, forklarer Øyen. Han selv holder på å ta flylappen, men presiserer at han allerede er kaptein i bil og på båt, derav tilnavnet.

På nett

Øyen og Bentsen har brukt internett og sider som YouTube, MySpace og Urørt til å skaffe et publikum til sine hjemmesnekrede musikkvideoer. Blant annet har de gjort stor suksess med musikkvideoen "Trim for eldre" på Urørt. Da en kamerat tipset om Folkets Favorittlåt 2007 satte de seg ned og lagde det som er blitt en potensiell vinnerlåt.
Selve musikkvideoen ble laget ganske kjapt, vi brukte vel en time til filming og en halvtime til å legge på vokal, forteller Vegard Øyen.
Øyen og Bentsen står for alle sider av produksjonen selv. Filming, sang, instrumenter, rap og redigering, alt er gjort i leiligheten til Øyen på Tøyen. Det som høres ut som et stort mannskor i videoen er Øyen og Bentsen som har sunget 6 forskjellige stemmer hver og lagt dem oppå hverandre.
I forkant sender de hverandre tekst- og musikkforslag.
Selv om Bestefar bare bor to minutter fra meg oppe på Carl Berner går det meste av kommunikasjonen via nett og telefon, forteller Øyen.

Satser stort

Rene amatører er ingen av dem. Vegard Øyen spiller både bass og piano, og har hatt noen strøjobber som musiker. Bentsen har et mellomfag i musikk fra universitetet, og er faktisk Norgesmester i korsang for 7 år siden med koret Ginnungagap.
Men nå er det Bestefar & Kaptein Øyen som gjelder.
Vi vil gjerne gi de eldre en stemme. Vi er begge over 30 år og ikke unge og lovende lenger, sier Bestefar.
Og gutta lover flere musikkvideoer i tiden som kommer.
Vi ser på dette som starten på en lang karriere. Om 40 år er vi på topp, ler Øyen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere