RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bestemor på ungdomsklubben


Anne Louise Hübert
Anne Louise Hübert

Etter å ha vært på Lambertseterklubben og besøkt de omplasserte dagsenterbrukerne sitter jeg igjen med to ting: For det første, noe må gjøres raskt for å forbedre tilbudet, kvaliteten er ikke tilfredsstillende. For det andre begynte jeg å gruble over hvem som skal avgjøre hva kvalitet i eldretilbudet er.

For er det noe vi har snakket mye om i KrF i forbindelse med høstens kommune- og bydelsvalg er det kvalitet. Vi vil ha kvalitet i barnehagen, kvalitet i ungdomstilbudet og ikke minst kvalitet i eldreomsorgen. Men hvem avgjør at et tilbud har god nok kvalitet? Er det oss politikere som skal være tilfredsstilt, personalet, eller brukerne selv?

Når de eldre spiser frokost på et billiardbord, sier de har det forferdelig og feller en tåre kan ikke vi som politikere si oss fornøyde. Å plassere eldre i et klubbhus tilrettelagt for oss ungdommer burde i seg selv være et varsku. Jeg er derfor glad for at bydelsutvalget vedtok KrF's forslag sist BU møte som går ut på at det må utarbeides konkrete forbedringstiltak på dagsenteret og at bydelsdirektøren til neste BU møte i august skal komme med en sammenlikning over hvor mye man egentlig sparer på dette opplegget, i forhold til hva sykehjemsetatens tilbud vil koste bydelen.

Det er kanskje lett for min generasjon å ikke ta de eldre og deres behov på alvor, men det er tross alt de som har bygget dette landet, som de selv sa, de eldre bør også få del i den velferden resten av dagens samfunn nyter. For Nordstrand KrF er det svært viktig at de eldre i bydelen får den omsorgen de trenger, og at de trives. Hva som er kvalitet må i stor grad komme fra dem selv, og ikke hva vi politikere tror og mener.

Anne Louise Hübert (18)

2. Kandidat til Nordstrand Bydelsutvalg 2007

Nordstrand KrF

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere