Gå til sidens hovedinnhold

Bestemors hus på plate

Fetter Tom platedebuterer med albumet Agent 0,5.

LAMBERTSETER: Fetter Tom er et rockeband med norske tekster som ble startet våren 2008. Mange husker kanskje bandet fra fjorårets X Factor da bandet gjorde stor suksess med låta "Bestemors hus" som ble en favoritt blant dommerpanelet

Bandet består av Dan Vetle G. Urdahl på vokal, kjent fra bandet Solfaktor X. Kyrre Trohjell på gitar. Stig Ziener på bass fra Remain. Samt Kenneth Alfheim på trommer, fra bandet Hush.

Agent 0,5 er bandets første album og er utgitt av produksjonsselskapet Indie.

– Vi ga ut en EP sist høst, med fire låter på, men dette er det første hele albumet, forteller Stig Ziener.

Meritter

Under Ukjentfestivalen vant Fetter Tom kåringen "Beste Liveband 2009", og har siden den gang spilt en rekke steder i hele Norge. Alt fra Smuget og rockestedet Elm Street i Oslo, til idylliske Lustrafjorden Kro i Sogn og Fjordane. I tillegg har Fetter Tom spilt på flere sommerfestivaler - som Rumble In The Jungle og Jessheimdagene.

I år blir Fetter Tom blant annet å se som oppvarmingsband for Luxus Leverpostei.

– De fleste av oss har spilt noen år tidligere. Derfor funker det veldig bra i bandet, vi har vært gjennom dette noen ganger, forteller Ziener.

Livet på Lambertseter

Bassist Stig Ziener (41) er ekte Lambertsetergutt.

– Med unntak av syv måneder har jeg bodd ulike steder på Lambertseter hele livet, forteller Ziener og husker tilbake til aller første gang han sto på en scene. Stedet var Lambertseterklubben, låta var "Forelska i lærer'n" og Stig var tolv år.

– Det var mitt første band og jeg spilte trommer. Med hjemmesnekra trommer og tamburiner. Bassisten ble så nervøs før konserter at han feiga ut. Dermed var det bare trommer, gitar og vokal, forteller Fetter Tom-bassisten.

For konserten fikk de 400 kroner.

– Vi var høyt oppe da, husker han.

Fortsatt besøker Stig Ziener klubben på Lambertseter, men da for å se barna sine opptre. Begge døtrene var med på fjorårets UKM.

– Det var veldig mange flinke ungdommer der, sier han.

Norsk rock

Fetter Tom er inspirert av god gammel norsk rock, som Ragarockers. Tekstene er gjerne litt underfundige.

– Vi prøver ikke å lage vanskelig musikk, hele poenget er at dette er musikk som vi selv ville likt å høre på, forteller Fetter Tom-bassisten.

Det er mange gladlåter på det nye albumet, men noen har et mer alvorlig budskap i seg.

– Mange sanger handler om festing, men så har du sanger som Bestemors hus som handler om barndommen, forteller Ziener.

Forrige helg var det slippfest for Agent 0,5 på Elm Street.

– Det var fullt hus og skikkelig liv, sier bassisten. Albumet er nå sendt ut på markedet, og denne sommeren turnerer Fetter Tom rundt om i landet.

– Til høsten begynner vi å jobbe med et nytt album, avslutter Stig Ziener. For mer informasjon om Fetter Tom, se deres hjemmeside www.fettertom.no

Reklame

Lansert i dag: Dette er det eneste stedet du får tak i Ultraboost 21