*Nettavisen* Nyheter.

Bet avisbud - eieren dømt

En 79 år gammel kvinne på Ullern er dømt til en bot på 3000 kroner etter at hunden hennes for tredje gang bet et avisbud.

Ullern: Dommen i Oslo tingrett er i samsvar med det forelegget politiet ga hundeeieren, men som hun nektet å vedta. Kvinnen møtte til hovedforhandling bak lukkede dører sist fredag, hvor hun erkjente seg ikke skyldig. I tillegg til boten ble hun også dømt til å betale saksomkostninger og avisbudets legeregninger.
Episoden skjedde på Ullern om ettermiddagen den 3. februar i fjor. Da budet var i nærheten av tiltaltes postkasse, ble han plutselig bitt i låret av hunden som gikk løs. I domspremissene utelukker ikke retten at avisbudet kan ha sparket etter hunden som en refleks på bitingen, men retten utelukket at fornærmede sparket først, noe hundeeieren hevdet. Hun ble ikke trodd av retten fordi hun selv ikke så hendelsesforløpet. Dessuten var det tredje gang hunden bet avisbudet. Eieren ble dømt for brudd på hundeloven fordi hun med vilje lot hunden gå løs i strid med hundelovens paragraf 28. Hun unnlot å forebygge eller avverge at hunden rettsstridig angrep eller skadet en person fordi hun ikke hadde hunden i bånd. Retten mente 79-åringen har opptrådt uaktsomt med tilstrekkelig subjektiv skyld. Den subjektive skylden bygger på at hun kjente til at hunden var sær og at den i visse situasjoner kunne glefse mot fremmede. Dommen i tingretten var enstemmig. Den dømte kvinnen har en pensjon på 175.000 kroner i året, men en formue på tre millioner kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.