*Nettavisen* Nyheter.

Bet politi i fingeren – kvinne (57) ville svelge kvitteringen

Mannen (67) sto som eneste arving av kvinnen (88), men ble senere slettet fra testamentet. Nå står han tiltalt for å svindlet henne for 1,9 milllioner kroner. Foto: Illustrasjonsfoto

Nå må den krakilske tyven bak lås og slå etter opptrinnet i Bogstadveien.

OSLO TINGRETT: Det var en maidag i 2011 at den godt gifte kvinnen tok sykkelen fatt for å handle mat på Meny i Oslos fasjonable handlegate.

Men på veien bestemte hun seg impulsivt for å stikke innom Cubus, selv om hun ifølge sin forklaring i Oslo tingrett ikke hadde noen ærend der.

LES OGSÅ: «Lille-Røkke» i tingretten

Inne i lokalet puttet hun deretter en blå dametopp og tre solkremer til en samlet verdi av 585 kroner og la varene i vesken sin. Imidlertid fattet ekspeditrisen mistanke, etter at 57-åringen hadde passert siste betalingspunkt uten å gjøre opp for seg.

Ville svelge kvittering

Vektere ble tilkalt, og tyven ble ført inn i forretningens bakrom. Der ble hun bedt om å åpne vesken overfor vekterne, men kvinnen var alt annet enn interessert i å etterkomme oppfordringen, slik at politiet ble tilkalt.

Da patruljen etter kort tid kom til stedet ble vesken undersøkt av en kvinnelig politibetjent, som ville vite om dette var ting som var fra Cubus. Den tyveritatte kvinnen forklarte det tvert imot var varer kjøpt på Lindex, slik at politiet begynte å se etter kvitteringen som tiltalte mente lå i vesken.

Da kvitteringen ikke ble funnet, fikk kvinnen selv anledning til å lete i vesken. 57-åringen tok deretter noe ut av vesken, og holdt dette i hånden sin. Politibetjenten spurte hva dette var, men kvinnen svarte ikke og førte hånden med gjenstanden raskt mot munnen.

– Absurd situasjon

Hun har senere forklart at hun befant seg i en absurd situasjon, som gjorde at hun ikke var seg selv. Kvinnen har glemt eller fortrengt det som skjedde, men husker å ha tatt ut en kvittering fra vesken - og at hun bestemte seg for å svelge denne. Dette for å straffe seg selv for at hun ved en impulshandling hadde kommet i en slik situasjon.

LES OGSÅ: Slapp fengsel for sex med mindreårig

Men da hun var i ferd med å putte kvitteringen i munnen, stakk politikvinnen hånden sin mot munnen hennes for å forhindre dette. I det neste øyeblikket bet tyven rundt politibetjentens finger rett nedenfor neglen.

Bittet var hardt og smertefullt, og det ble ropt at 57-åringen måtte løsne bittet. Dette skjedde imidlertid først da politikvinnen med tvang fikk åpnet tyvens munn ved å gripe i begge kjakene.

Dømt til fengsel

Kort tid etterpå innrømmet den tidligere ustraffede 57-åringen at gjenstanden hun puttet i munnen var en kvittering som ikke kunne bevise at hun hadde betalt for varene som lå i vesken hennes. Samtidig ba hun politikvinnen om unnskyldning for det som hadde skjedd. Som en følge av bittet måtte politibetjenten til legevakten.

LES OGSÅ: Barnefar tatt med pistol i kjøleskapet

Da saken nylig var oppe i Oslo tingrett ble synderen dømt for vold mot offentlig tjenestemann og ett tilfelle av naskeri.

Etter en helhetsvurdering fra rettens side, ble 57-åringen dømt til 15 dagers ubetinget fengsel.

LES OGSÅ: Forsynte seg fra butikkens safe i åtte måneder

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.