Gå til sidens hovedinnhold

Betaler ikke regninga

Leietakerne som raserte Ekeberghuset 15. mars, har ikke betalt en krone for verken catering, blomster eller skadeverk. Regningen er på flere hundre tusen kroner.

EKEBERG: Lørdag 15. mars feiret to romfamilier en forlovelse i Ekeberghuset. Rundt 300 personer var til stede, minst dobbelt så mange som lokalet er beregnet for.

Grisehus

Synet som møtte representantene fra Ekeberghuset A/L dagen etter festen var sjokkerende: På bord og gulv fløt det mat, glasskår, alkohol og bleier.

Oppvaskmaskinen var blitt fylt opp med matrester, blomster og champagneflasker og så satt på. Toalettene var innsauset med blod og oppkast. Ingen hadde løftet en finger før de forlot huset natt til mandag.

Halv forsikring

Ekeberghuset A/L brukt utallige dugnadstimer og mer enn 85 000 kroner på rengjøring og oppretting av skader i etterkant. Omtrent halvparten av utgiftene har de nå fått igjen på forsikringen.

Møbelrens, rengjøring og skifting av låser var forsikringsselskapet villig til å dekke. Sliping av gulvet dekkes ikke av forsikringen vi hadde, og kom på 24 000 kroner alene, forteller en representant fra Ekeberghuset A/L, som av sikkerhetshensyn ønsker å være anonym.

Ekeberghuset drives av mer enn 20 lokale foreninger på frivillig basis.

Kjenner identiteten

Styret har vedtatt å politianmelde saken, men dette er ennå ikke gjort. Representanten forteller at de har både navn, adresse og telefonnummer til ansvarlig leietaker. De har til og med bilder av personen og bilen hans.

Ekeberghuset har hatt kontakt med den navngitte leietakeren på telefon. De har fått beskjed om at de vil få erstatning, såfremt politiet ikke involveres.

Politiet har allerede vært involvert, så det nytter ikke. Vi vil anmelde saken, selv om vi nå har fått forsikringspenger og sannsynligvis ikke har noe å tjene på det selv. Det er viktig at andre ikke går i den samme fella som oss, sier representanten fra Ekeberghuset.

Ukjent for politiet

Politiet var ikke klar over at Ekeberghuset A/L kjenner identiteten til leietakeren før samtalen med Nordstrands Blad, og sier at dette stiller saken i et nytt lys. De har tidligere oppfordret Ekeberghuset til å anmelde forholdet. Vi har ikke tatt noe eget initiativ til etterforskning. Dette er ikke noen sak for oss før det foreligger en anmeldelse, sier stasjonssjef Gro Smedsrud ved Manglerud politistasjon.

Politiet var flere ganger til stede på festkvelden, etter gjentatte klager fra naboene. Klokken 22.30 fikk politiet inn en melding om at huset ble rasert, men da kokte det i sentrum, og politiet hadde ikke kapasitet til å rykke ut. Dette har Smedsrud tidligere beklaget i Nordstrands Blad.

Hadde vi visst hva som skjedde innendørs hadde vi selvfølgelig stoppet dette arrangementet, har hun uttalt.

Dyr catering

Flere firmaer leverte mat, drikke og pynt til festen. Etter hva Nordstrand Blad erfarer, har ingen av disse mottatt betaling.

Selskskapsspesialisten A/S på Jessheim alene leverte mat og drikke for 81.500 kroner til festen. Avtalen var kontant betaling ved levering. Men pengene uteble, og i stedet ble det sendt flere fakturaer til et oppgitt navn og adresse. Alle kom i retur. Daglig leder for cateringselskapet, Kevin Alfheim, regner pengene som tapt.

Vårt problem er at de har oppgitt falske navn, og dermed vet vi ikke hvor vi skal sende regningen. Vi hadde en stund kontakt på telefon, men dette opphørte plutselig, og vi har ikke hørt noe mer. Jeg regner ikke med at vi ser mer til pengene, sier han. Han har vurdert å anmelde forholdet til politiet, men er usikker på om det har noen hensikt. Han ser på hele episoden som en dyrekjøpt lærepenge. Jeg stusset litt når det ble bestilt for en slik sum fra Oslo. Jeg skulle vel ha stusset mer. Nå har vi lært en lekse. En dyr en, sier Alfheim.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger