*Nettavisen* Nyheter.

Betaling av undertøy

Viser til en notis om Økern sykehjem, vedrørende betaling av undertøy.
Jeg har min mor på det samme sykehjemmet. Jeg har også reagert, men på endel andre ting i brevet.
Det er ikke gitt 14 dagers varsel, hvis sykehjemmet påstår dette, er det løgn. Jeg mottok brevet 13. d.s., og det er datert 8.d.s. Det jeg reagerer først på, er at ordningen først innføres, så tar det 14 dager før nærmeste pårørende får melding om at det haster. Jeg synes også avisen bør undersøke lovligheten av det som har skjedd. Mor betaler Oslo kommune 75 prosent av sin Folketrygd og 85 prosent av sin tilleggspensjon for oppholdet. Mener Oslo kommune at pasienten ikke skal ha noe til personlig behov av sin pensjon? Det er også sagt i brevet at pasienten selv skal holde alle toalettsaker. Brevet legger også ansvar på pårørende for å merke alle klær, og tar ikke ansvar for klær som blir borte. Jeg mener det ikke finnes hjemmel i lov/forskrifter for det som her har blitt vedtatt, ett eller annet sted.
Når mor betaler så mye av sin pensjon for oppholdet, mener jeg sykehjemmet også må ha ansvar for merking av klær. Hvis dette er ett resultat av at bydelen får for lite penger fra Oslo kommune, så får Bjerkes politikere nå vise seg voksne og utfordre kommunen.
Med det samme vil jeg spørre - hva gjør Bjerke bydel for at pasientene skal få enerom? Dette er jo vedtatt på Stortinget.

Vennlig hilsen
Torstein Arnesen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag