RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

60.000 kroner per kvadratmeter betalte kommunen for 87 kvadratmeter leilighet i dette sameiet.
60.000 kroner per kvadratmeter betalte kommunen for 87 kvadratmeter leilighet i dette sameiet. Foto: FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Betalte blodpris for sosialbolig

I januar i år kjøpte kommunens Boligbygg sosialleilighet på Kjelsås – til ikke mindre enn 5.250.000 kroner for 87 kvadratmeter.

KJELSÅS: Det tidligere NIVA-bygget (Norsk institutt for vannforskning) ble for få år siden bygget om til leiligheter, i Brekkeveien 19.

Del på Facebook

I januar i år skal Boligbygg ha kjøpt en 87 kvadratmeter stor leilighet i sameiet, for 5.250.000 kroner, ikke mindre enn kroner 60.000 for kvadratmeteren.

Det var også budrunder ved salget – utgangsprisen var kr 4.950.000, så leiligheten med tre soverom ble i tillegg solgt 300.000 kroner over takst, nettopp til kommunen.

I følge Statistisk sentralbyrå var den gjennomsnittelig kvadratmeterprisen på nye boliger i Oslo i 2010 på 41.969 kroner.

På det frie marked

Boligbygg derimot, ser ikke noe uvanlig ved et så dyrt leilighetskjøp.

– Som alle andre, må Boligbygg konkurrere på det åpne, private boligmarkedet for å få kjøpt nye boliger. Politikerne i Oslo har vedtatt at boligmassen skal spres. Oslo har et stort behov for flere kommunale boliger, spesielt store familieboliger. Kjøp av kommunale boliger i Oslo vest er prioritert, sier Dorthe Moe Lianes, kommunikasjonsrådgiver i Boligbygg.

Hun påpeker at nyere boliger, som i Brekkeveien19, har langt mindre behov for vedlikehold.

– I tillegg prioriterer Boligbygg å kjøpe nyere boliger hvor vedlikeholdskostnadene vil være lavere. I dette tilfellet hadde også bydelen meldt fra om et stort behov for store familieboliger, sier hun.

LES OGSÅ: 10 millioner for NIVA-utsikten

– En bydel med høye boligpriser

Lianes forteller videre at per 31. desember 2010 hadde Bydel Nordre Aker 397 kommunale boliger, til sammenligning hadde Bydel Sagene 2180 kommunale boliger.

– Bydel Nordre Aker er en bydel med høye boligpriser, og Boligbygg gjør en nøye vurdering i hvert enkelt tilfelle med tanke på overnevnte kriterier og behov. Kjøp av boliger er en investering og en varig verdi for Oslo kommune. Boligen ble kjøpt for å dekke bydelens behov og oppfylle politiske føringer, sier Moe Lianes.

LES OGSÅ: Utsikt til svimlende pris på Grefsen

Hun forteller at Brekkeveien 19 er en ordinær kommunal bolig.


Boligprosjektet Maridalsporten, som leilighetskomplekset er en del av, er blant annet bygget ut i NIVA og Tandberg radiofabrikks gamle lokaler. Les mer om områdets historie her:

Her startet Tandberg-eventyret

Nytt liv i radiofabrikken

Stille på eteren

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere