RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Betalte firedobbelt med et smil


Tom Moen (t.v) og Geir Owe Fredheim (t.h) var i ekstase over å endelig få se sine elektronika-helter live, selv om det gikk litt ekstra utover lommeboka. KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE NESTE BILDE
Tom Moen (t.v) og Geir Owe Fredheim (t.h) var i ekstase over å endelig få se sine elektronika-helter live, selv om det gikk litt ekstra utover lommeboka. KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE NESTE BILDE Foto: FOTO: Bjørn-Martin Bråten Nordby
Tom Moen (37) og Geir Owe Fredheim (37) fra Groruddalen kjøpte like godt firedagerspass til Oslo Live Festival, selv om Leftfield var det eneste bandet de skulle se.

KONTRASKJÆRET: Torsdag var det klart for andre dag av Oslo Live Festival. Selv om tunge skyer lenge så ut til å gi publikum en våt konsertopplevelse, ble det etter hvert trangt om plassen foran scenen på Kontraskjæret.

Del på Facebook

Regnet holdt seg unna, og midt i folkehavet møtte dittOslo.no’s utsendte to elektronika-entusiaster som neppe hadde droppet musikkfesten på grunn av noen dråper vann.

– Vi er gamle fans som endelig får med oss en live-konsert med Leftfield. Men vi ble litt lurt da vi skulle kjøpe billett, og endte opp med billett til alle fire festivaldagene. Så vi får håpe penga våre går rett i lomma på bandet, sier Geir Owe Fredheim.

De to kameratene hadde fått fri fra koner og barn for å nyte Leftfields karakteristiske elektronika-musikk. Det engelske bandet var svært populære på 90-tallet, men i 2002 gikk bandmedlemmene hver til sitt. I fjor sommer gjorde de imidlertid comeback, og torsdag fikk de Oslo Live-publikummet til å gå av hengslene.

KLIKK HER, OG SE BILDER FRA PUBLIKUMSREKORDEN PÅ OSLO LIVE 2010

Populær gjeng

Men før engelskmennene entret scenen, skulle «John Olav Nilsen & Gjengen» underholde festivalpublikummet med sin kritikerroste rock på norsk. Det var det mange som så frem til.

– Vi gleder oss mest til å se «John Olav Nilsen & Gjengen». De er helt fantastiske på scenen, sier Mads Dambolt (18).

LES OGSÅ: Bob Hund rocket Kontraskjæret

Bærumsgutten hadde tatt med seg venninnen Thea Brekke (18) for å røre litt på rockefoten, før han nærmest umiddelbart skulle reise videre til Roskilde-festivalen.

– Hva er det som er så bra med festival?

– Det er bare hele følelsen. Man kan virkelig nyte livet og ha det gøy, sier Dambolt.

Håkon Østerbø (22), Rebecca Wiborg (23), Kjersti Bækkedal (23) og Marius Nilsen (23) hadde også tatt turen til Kontraskjæret primært for å se det norske bandet.

– Vi har bare billett til i dag, så vi skal kose oss med musikken til «John Olav Nilsen & Gjengen», forteller Wiborg, som var på Oslo Live Festival for andre år på rad.

– De er alltid bra

John Olav Nilsen og hans gjeng så også ut til å møte de skyhøye forventningene fra publikum. Da vokalisten kom løpende inn på scenen overdøvet hylene fra fansen nesten musikken fra det enorme høyttaleranlegget, noe som gjentok seg hver gang bandet startet på en ny låt.

– De er alltid bra, og skuffet heller ikke i dag. De har sin særegne stil og er utrolig bra på scenen, sier Ida Høvde Holmane (20) fra Vålerenga, som har vært på to konserter med rockerne tidligere.

Holmane og venninnen Christine Nikolaisen (20) gjorde seg deretter klare for Leftfield.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere