Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Betalte to mill for leilighet på 19 kvadrat

Leilighet på Bjølsen på 19 kvadratmeter solgt for 1,950 millioner.
Leilighet på Bjølsen på 19 kvadratmeter solgt for 1,950 millioner. Foto: iHus (bildet brukes med tillatelse fra megler).
Sist oppdatert:
– Det er veldig dyrt for et så lite kott. Jeg ville nok ikke gjort det samme, sier forbrukerøkonom Silje Sandmæl.

Tirsdag 7. juli ble en leilighet på 19 kvadratmeter på Bjølsen i Oslo solgt for 1.950.000 kroner, inkludert nesten 300.000 i fellesgjeld.

Frederik H. Jacobsen, megler hos iHus. Foto: iHus

Kvadratmeterprisen er på utrolige 102.600 kroner. Det var en kvinne i 30-årene som stakk av med leiligheten.

Les også: Boligprisene har nådd toppen, mener eiendomssjef

– På slutten av budrunden var det mange småbud som kom inn, noe som gjorde at prisen gikk veldig mye opp. Jeg har jobbet som megler i fem år og bare én gang tidligere vært med på en tilsvarende kvadratmeterpris, sier iHus-megler Frederik H. Jacobsen til Nettavisen.

I det brennhete boligmarkedet var det 22 som stod på interesselisten, og fem som la inn bud.

– Budrunde på alle boliger

Normalt er ikke juli den beste salgsmåneden, men Jacobsen har så langt solgt åtte boliger og ligger an til å klare 14 salg i løpet av sommermåneden.

– Slik markedet er nå blir det budrunder på nesten alle boliger. Jeg tror du skal ha veldig flaks for å finne noe ingen andre har lyst å by på. Vanligvis kan det være en lur idé å lete på de siste sidene på Finn.no, men nå ligger det nesten ikke noe der heller. Prisene har så langt vært høye, alt vi har solgt så langt har gått veldig bra, forteller Jacobsen.

Les også: Dette avgjør om du får økt boligskatt

Les også: Her er tallene som viser at det er billigere å eie

Les også: Redd ungene dine fra boligfellen

Ville ikke gjort det samme

Han sier også at han ikke hadde betalt den samme summen for den lille leiligheten. Han får støtte av forbrukerøkonom Silje Sandmæl, forbrukerøkonom i DNB, og programleder i «Luksusfellen» på TV 3.

Silje Sandmæl, forbrukerøkonom i DNB. Foto: DNB

– Slik boligprisene er i dag er mange tvunget til å kjøpe små leiligheter, for det er det de har råd til. Jeg er ikke overrasket og det er klart det er veldig dyrt for et lite kott. Jeg ville nok ikke gjort det samme, sier hun til Nettavisen.

Boligprisene stiger

Sandmæl gir følgende råd når du er med i en budrunde.

– Du må først og fremst tenke over hva du har råd til, og sette deg en grense. I tillegg er det viktig å holde hodet kaldt. Å kjøpe bolig er en god langsiktig investering, men jeg ville nok valgt å kjøpe noe større. Jeg er opptatt av å få mest mulig for pengene og hvis man kjøper en leilighet med et ekstra soverom kan du for eksempel leie ut det ene rommet.

Leilighet på 19 kvadratmeter på Bjølsen ble solgt for 1,950 millioner kroner. Foto: iHus (bildet brukes med tillatelse av megler).

I går presenterte Statistisk sentralbyrå (SSB) tall som viser at boligprisene har steget med 1,2 prosent fra første kvartal i 2015 til andre kvartal. I løpet av det siste året har prisene steget med 6,6 prosent.

Tidligere denne måneden viste bruktboligstatistikken, presentert av Eiendom Norge, at boligprisene steg med 0,1 prosent i juni sammenlignet med mai.

I de store byene var prisendringen som følger: Oslo +0,7 prosent, Bergen +0,3 prosent, Trondheim +0,1 prosent, Stavanger -1,0 prosent, Tromsø 0,0 prosent og Kristiansand -0,1 prosent.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!