RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Betenkt over bioanleggene

I kveld kommer bioanleggene på Klemetsrud igjen opp i bydelsutvalget. Det ender antakelig med at bydelsoverlegen må på banen.

Søndre Nordstrand: Forbrenningsanlegget på Klemetsrud har i en årrekke vært gjenstand for en viss frykt.

Hva har anlegget å si for nærmiljøet? Med de nye planene for biogass- og biobrenselanlegg er det mange som er i tvil. Hvilke konsekvenser får to slike anlegg?

Miljø- og teknisk komité innstiller derfor nå på å få bydelsoverlegen på banen i form av en betenkning.

I komiteens innstilling til BU heter det blant annet:

"Bydelsutvalget ber bydelsdirektøren fremskaffe en betenkning fra bydelsoverlegen om helsekonsekvensene for befolkningen i forbindelse med en planlagt etablering av biogass- og biobrenselanlegg tilknyttet Klemetsrud søppelforbrenningsanlegg.

Bydelsutvalget er bekymret for befolkningens helse, samt de generelle miljømessige forhold knyttet til en eventuell etablering av anlegg i den størrelsesorden BU er blitt presentert.

Betenkningen må også inneholde analyse fra bydelsoverlegen med tanke på konsekvensene av utvidelsen av søppelforbrenningsanlegget, under og etter at ovnslinje 3 er etablert med den følge at kapasiteten av søppelforbrenningen vil bli mer enn fordoblet fra dagens nivå.

BU er også opptatt av luktproblematikken som allerede nå er et problem i gitte perioder og rundt det eksisterende anlegget.

Informasjonen BU har fått i forbindelse med luktproblematikk fra lokalbefolkning i områder der biogassanlegg allerede er etablert, tilsier at disse problemområdene må ha et spesielt fokus."

Saken kommer altså opp i bydelsutvalget i kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere