RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Betinget fengsel for hasj og fiskestenger


 
 
En 38 år gammel mann ble tatt med vel tre kilo hasj og 87 dyre fiskestenger.

MORTENSRUD/OSLO TINGRETT: Det var i november 2006 at mannen ble pågrepet av politiet i forbindelse med salg av hasj i en leilighet på Mortensrud. I mannens leilighet ble det funnet 3,3 kilo hasj, 0,74 gram kokain, 0,29 gram amfetamin og 61 narkotiske tabletter. Det ble også funnet 70 Slate og 17 Steelhead fiskestenger som var stjålet.

Allmennpreventive hensyn

Da saken mot mannen ble behandlet i Oslo tingrett erkjente han straffskyld for både oppbevaring og slag av narkotika, samt heleri av fiskestenger.

Aktor la ned påstand om fengsel i to år og seks måneder, hvorav ett år og seks måneder skulle gjøres betinget. Retten mener man i saker hvor det er snakk om såpass store kvanta hasj skal reageres med ubetinget fengsel av allmennpreventive hensyn.

Rusavhengig

På tidspunktet mannen ble pågrepet var han narkotikaavhengig, noe han har vært siden han var 22 år gammel.

Men etter at han ble pågrepet har han på eget initiativ tatt tak i rusmisbruket på det som av retten omtales som en prisverdig måte. Han har fått seg jobb og får gode skussmål av sin arbeidsgiver. Etter rettens syn vil det derfor være forbundet med stor risiko for 38-åringen å sone, fordi dette vil bryte med den stabile og positive livsførselen som mannen nå befinner seg i.

Retten mener også politiets sommel med å få saken for domstolen bør påvirke utfallet av saken.

Betinget

38-åringen, som nå er bosatt i Bydel Nordstrand, ble derfor dømt til to års betinget fengsel, på vilkår om at mannen deltar i narkotikaprogram med domstolskontroll. Prøvetiden er fastsatt til tre år. Mannen fikk også inndratt 60.000 kroner som retten mener er betaling for hasjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere