*Nettavisen* Nyheter.

Betongkunst på Grorud

Triste grå vegger fulle av tags fremstår nå i ny fargerik prakt. Foto: FOTO: VEMUND SVEEN FINSTAD

De grå veggene på Grorud T-banestasjon står nå fram i ny fargerik prakt.

Klikk på bildet for å forstørre.

MASH-elevene Kai Olsen og Khaber Hamid har fått fjeset på veggen der de har jobbet med å male T-baneinngangen. Foto: FOTO: VEMUND SVEEN FINSTAD

GRORUD: Det blir et nytt syn som møter de som vandrer gjennom de tidligere triste grå og nedtaggede veggene på Grorud T-banestasjon. Under prosjektnavnet «Hva gjør du her?», har kunstnere og ungdommer sammen laget veggmalerier med det offentliges velsignelse.

Løfter stedet

– Det handler om å løfte stedet ved å gjøre mer ut av det med enkle midler, sier lærer på Solderudstranda skoles MASH program, Gunnar Klevjer. Han sier ungdommene som har jobbet på prosjektet har stortrivdes.

En av kunstnerne som instruerer ungdommene er Stig Tony. Han sier han er glad for at de som bor i det offentlige rom får påvirke omgivelsene.

– Det ligger i menneskets natur å uttrykke seg kreativt, men her i Oslo er det forbudt. Da blir det bare tags på veggene, mener han, og legger til han håper veggmaleriene får stå i fred.

Har lært mye

– Vi har jobba hele uka. Det er kult å drive med. Jeg tar bussen herfra hele tiden og har mange venner som har kommet å sett hva vi driver med, sier MASH-elev Khaber Hamid (15).

Medelev Kai Olsen (15) synes det er hyggelig at de har fått lov til å male veggen.

– Vi har lært veldig mye av kunstnerne, og det er morsomt å kunne gå forbi her senere og si at det var vi som laget dette, sier han.

Viser mangfoldet

Tone Emblemsvåg er også kunstner, og jobber sammen med tre jenter fra Stasjonsfjellet skole like ved MASH-gutta.

– Det har vært en del jobb å få tillatelse til å gjøre dette, sier hun. Emblemsvåg forteller at de valgte Grorud på grunn av formene på veggen, som er inspirert av japansk byggekunst.

– Vi bruker mye kontrastfarger, glade farger. Med det vil vi vise det positive ved mangfold og fargerike kulturer, samtidig som vi liker drømmende ting, forklarer hun. Emblemsvåg forteller at de har fått mye positiv respons fra folk som går forbi.

– Vi håper virkelig at ingen tagger over det, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag