*Nettavisen* Nyheter.

Betongørken på Montebello

Jeg henter av og til en eldre dame som bor på oversiden av Montebello stasjon. Damen har alzheimer i moderat grad. Hun klarte tidligere å gå den korte veien til stasjonen og ta banen til byen.

Så ble banen midlertidig stengt. Hun klarte fremdeles å spasere ned til Radiumhospitalets kantine for å ta en kopp kaffe og prate med folk. Så ble veien stengt.

Nå er Montebello stasjon blitt en gedigen, grå ørken, og området er ikke til å kjenne igjen. Dette har medført at damen har gått seg bort i sitt eget nærmiljø, så nå tør hun ikke lenger gå ut av egen eiendom. Hun føler seg som i fengsel.

Jeg viste henne fotgjengerundergangen under banen. Hun syntes ikke den var spesielt lett å finne i all den grå betongen, og den var heller ikke spesielt innbydende.

At utbyggere skal tilrettelegge for eldre, svaksynte og demente, er vel ikke å vente (paradoksalt nok, siden flere og flere av oss blir eldre). Men man hadde heller ikke laget underkjøring for biler i General Krohgs vei ved stasjonen. Dette medfører en ganske lang omkjøring og dermed mye mer kjøring i boligbeier enn man hadde behøvd.

Hva er dette for slags miljøpolitikk?Kristin Borg

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.