RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bettan på hjemmebane

Onsdag opptrer Elisabeth Andreassen i Ullern kirke. Med på laget har hun fått 80 barn fra Bestum skole.

Ullern: - Jeg elsker desember! For meg betyr denne måneden store forventninger, god mat, masse hemmeligheter og familiehygge, sier en glad og opplagt Elisabeth Andreassen, når vi treffer henne utenfor Ullern kirke.
- Dette er min manns familiekirke. Det er en vakker kirke med en fantastisk beliggenhet.
Sist Andreassen sang i Ullern kirke var sammen med Jan Werner Danielsen.
- Det føles veldig rart å komme tilbake uten ham, men med samme musikere og orkester. Det blir nok både godt og vondt.

Tenker globalt - handler lokalt

Heldigvis får hun god støtte fra sine venner fra Bestum skole - deriblant døtrene Anna og Nora. Anna synger nemlig i koret for sjetteklassingene, mens Nora er med i koret for tredje- og fjerdeklassingene.
- I to år har skolen deltatt i prosjektet "Resten av verden - bryr den oss?". Etter FN-dagen hadde vi en konsert i kirken, hvor elevrådsleder konkluderte med "Ja, resten av verden bryr oss!". Vi ønsker å tenke globalt, men handle lokalt, forteller lærere og dirigenter Lars Espen Rath Vestad og Vibeke Holstad.
Som en del av prosjektet fikk tredje- og fjerdeklassingene æren av å fremføre siste nummer på mandagens Nobelkonserten i rådhuset. Andreassen roser skolen for sitt engasjement og bruk av musikk i skolen.
- Jeg er veldig glad for at mine barn går her. Jeg er overbegeistret for musikkmiljøet på Bestum skole, skryter artisten.
Onsdag skal hun og de 80 sangglade elevene fremføre kjente og kjære julesanger.
- Det var jeg som tok initiativet til samarbeidet. Jeg ønsket å bruke nærmiljøet mitt, og involvere barn og lærere på Bestum skole. Jeg er stolt over å ha fått med meg et så flott kor på konserten. Det var hyggelig at de hadde tid til å opptre med meg midt i deres hektiske program, smiler den folkekjære artisten, som heller ikke har ligget på latsiden i det siste.
- Ja, det har vært en slitsom høst. "Skal vi danse?" tok all min tid fra 17. august til jeg røk ut. I tillegg kommer konserter i Norge og Sverige. Jeg har ikke hatt fri siden 1. juli, så det skal bli godt med juleferie. I romjulen reiser vi til Gran Canaria og blir der i to uker.

Kirken som konsertlokale

Andreassen har ikke oversikt over hvor mange kirker hun har sunget i. Men én ting er hun sikker på: Det er noe eget ved Ullern kirke.
- Alle kirker har en spesiell atmosfære, men Ullern er absolutt en av mine favoritter. Som konsertlokale er kirken fantastisk. Ullern kirke har god plass og flott akustikk, sier Andreassen.
Dirigent Rath Vestad forteller om et godt samarbeid mellom kirken og skolen.
- Vi har ikke noe egnet lokale selv. I Ullern menighet er de utrolig flinke til å inkludere oss. Vi bruker ofte kirken - og ikke bare til kirkelige aktiviteter.
- Det er jo sånn kirken skal fungere! Det er jo folkets kirke, og da er det synd at den blir brukt så lite, synes Andreassen, og legger til at det er flott at julen bringer folket inn i kirkene.
Elevene er helt enige, og tror onsdagens konsert blir både "kul" og "spennende".
- Det blir gøy å opptre med Bettan. Hun er kjempeflink til å synge, sier Kaja, Line, Hans og Kenneth fra 6 B.
- Også er hun flink til å danse. Jeg stemte på henne i "Skal vi danse?", legger Emma fra 4. klasse til.
- Men det er ikke første gang vi opptrer med en kjendis. Tidligere har vi sunget med Jahn Teigen, forteller sjetteklassingene, som ønsker seg mer musikkundervisning og flere konserter i året som kommer.
- Hva er det viktigste med julen?

- At alle mennesker får en fin jul, kommer det spontant fra Hans.
- Gavene da?

- Det kommer på en god annenplass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere