*Nettavisen* Nyheter.

Betydelig mindre parkeringsproblemer

Det var færre biler ved de private veiene ved Movatn denne helgen, men fortsatt trangt flere steder, i følge beboere. Dette bildet er fra forrige helg.

Både parkering forbudt-sone og dårlig vær bidro til at parkeringsproblemene ved Movatn var betydelig mindre denne helgen.

MOVATN: Forrige uke skrev Nordreakerbudstikke.no om beboerne ved Movatn, som fortvilet over alle skituristene som parkerer både i private veier og på private eiendommer.

Denne helgen var problemene betydelig bedret. Beboer Trond Lørenskogen tror at dette har sammenheng med både nyetablert parkering forbudt-sone, samt dårligere vær.

I tillegg var Trafikketaten på plass både lørdag og søndag, og ga bøter til alle som stod ulovlig parkert.

Fortsatt problemer

Men det var fortsatt trangt i deler av området, særlig er området rundt Movatn stasjon et problem, mener Lørenskogen. Han påpeker at de nyoppsatte skiltene ikke dekker alle veiene, kun deler av Sørbråten.

Veilaget, som står bak den private veien, får heller ikke sette opp egne parkering forbudt-skilter.

Parkering forbudt sonen er etablert midt i en bakke, uten mulighet for kunne snu. Skiltet burde være trukket tilbake der Vel-veien begynner, der er det snuplass, sier han.

På denne strekningen, som er utelatt sonen, har veilaget etter pålegg fra kommunen måtte utbedre veien for veilagets medlemmers egen regning. Pålegget kom fordi denne strekningen var særdeles smal og skolebussen nektet å kjøre. Vil vi nå igjen oppleve at skolebussen nekter å kjøre på grunn av parkerte biler? undrer han.

Bor utenfor sonen

Parkering forbudt-sonen slutter litt innefor stikkveiene. Blant de som bor utenfor denne sonen, er familien med gutten som ble syk forrige helg og fikk problemer med å komme seg til legevakten. Innefor denne familien, bor en annen familie med en sønn med skjelett- og muskelsykdom.

Disse får snart en handicapbil, større enn en vanlig personbil. Familien er naturlig nok engstelig, sier Lørenskogen.

Han så at Jernbaneverkets var tilstede og tok bilder i helgen, og håper at de tar saken alvorlig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag